ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η πρωτιά και το «καμπανάκι» που χτύπησε

Τα δύο πρόσωπα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός με τον Άρη, η συνέπειά του στα πλέι οφ και η συνέχεια.
Παναθηναϊκός: Η πρωτιά και το «καμπανάκι» που χτύπησε

Το παν στα πλέι οφ είναι οι βαθμοί. Οι ομάδες έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους και φαίνεται αυτό κάθε αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον τρόπο να είναι αποτελεσματικός και ταυτόχρονα παραμένει -ο μόνος- αήττητος.

Κάπως έτσι ήρθαν και οι προσπεράσεις. Άρης και ΑΕΚ είναι πλέον πίσω από τους «πράσινους», αν και ακόμη τα πάντα είναι ρευστά. Αυτό που έκανε κυρίως ο Παναθηναϊκός ήταν να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Δεν είναι απλό να νικάς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη. Μόνο που πλέον μένει μόλις ένα ακόμη παιχνίδι στη Λεωφόρο, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Θα πρέπει συνεπώς ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί καλύτερος και μακριά από το γήπεδό του. Θα πάει σε ΟΑΚΑ, «Γ. Καραϊσκάκης» και Τούμπα για το καλύτερο δυνατό. Ουσιαστικά στην πρώτη του επίσκεψη κρίνονται πολλά.

Το καμπανάκι χτύπησε

Από εκεί και πέρα, στο παιχνίδι με τον Άρη ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος για ένα ημίχρονο. Έβαλε την μπάλα κάτω, είχε την κυκλοφορία, σκόραρε, είχε ένα δοκάρι. Μόνο που η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη παρόλο που οι «πράσινοι» είχαν παίκτη παραπάνω.

Το πώς διαχειρίστηκαν το δεύτερο ημίχρονο σηκώνει συζήτηση και προβληματίζει. Το παραδέχτηκε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αυτό. Ο Άρης έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα έβγαλε ενέργεια, είχε καλές στιγμές και δημιούργησε ρήγματα.

Η κόπωση ίσως να είναι μία εξήγηση. Μόνο που δεν στέκει τόσο αυτό το επιχείρημα γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε το προηγούμενο σαββατοκύριακο και μεσοβδόμαδα το ματς με τη Λαμία δεν πήγε στα κόκκινα. Από το ημίχρονο είχε τελειώσει και μετά το 0-2 έγιναν και αρκετές αλλαγές.

Σε όλη τη σεζόν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε το «τριφύλλι» να δώσει τρία ματς στη σειρά. Και αυτό γιατί δεν είχε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι θέμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε «κολλητά» παιχνίδια ειδικά τώρα που θα αναγκαστεί να παίξει σερί έως το φινάλε. Πιθανότατα, πάντως, να αποφασίσει τώρα και ο Γιοβάνοβιτς να ανοίξει κάπως το rotation. Σε ορισμένες θέσεις, υπάρχουν επιλογές.

Χωρίς Γκατσίνοβιτς με ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Εν τω μεταξύ, το δυσάρεστο από το ματς με τον Άρη ήταν ο τραυματισμός του Γκατσίνοβιτς. Η διάγνωση για τον Σέρβο είναι πως έχει υποστεί μυϊκό τραυματισμό πρώτου βαθμού. Ο παίκτης νιώθει ένα σφίξιμο στον δικέφαλο. Θα χάσει σίγουρα τον αγώνα με την ΑΕΚ και βλέπουμε. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να μείνει εκτός έως και δέκα ημέρες.

Δεδομένου ότι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ήταν βασικός, θα πρέπει ο Γιοβάνοβιτς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Τις επόμενες μέρες θα φανούν οι σκέψεις του 59χρονου προπονητή. Είτε για το εάν θα μετατραπεί ο σχηματισμός σε 4-3-3 είτε για το εάν άλλος πάρει τη θέση του Γκατσίνοβιτς.

Με τα όποια προβλήματα υπήρξαν το τελευταίο διάστημα, πάντως, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να τα προσπεράσει. Βγάζει μία ωριμότητα που του έλειπε σε ένα σημαντικό διάστημα της σεζόν. Κάπως έτσι έχει καταφέρει όχι μόνο να είναι αήττητος στα πλέι οφ, αλλά και πρώτος σε βαθμούς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ματς λιγότερο, αλλά ακόμη και εάν υπάρξει νικητής εκεί, θα έχει λιγότερους βαθμούς (11) από τους «πράσινους», που είναι οι μόνοι με 12 μετά από έξι αγωνιστικές σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

 

https://youtu.be/TFJMpmNExE0

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Η πρωτιά και το «καμπανάκι» που χτύπησε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.