Παναθηναϊκός Αλαφούζος

Η σταδιακή απομείωση του εταιρικού, συσσωρευμένου χρέους των προηγούμενων χρήσεων πλησιάζει στο τέλος.

Παναθηναϊκός: Η σταδιακή απομείωση του εταιρικού, συσσωρευμένου χρέους των προηγούμενων χρήσεων πλησιάζει στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός οδεύει ολοταχώς προς την οικονομική εξυγίανση της εταιρείας, κλείνοντας τη μία «τρύπα» πίσω από την άλλη.

Διψήφιος ήταν ο αριθμός των παικτών που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρωστούσε όλα αυτά τα χρόνια, όμως πλέον οι υποθέσεις είτε έχουν κλείσει είτε προχωρούν σταθερά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τρία ήταν τα μέτωπα που προβλημάτιζαν αρκετά, ωστόσο κι εκείνα είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Ο μεγαλύτερος βραχνάς άκουγε στο όνομα Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος ως γνωστόν είχε κινηθεί θεσμικά για να διασφαλίσει το οφειλόμενο ποσό.

Ο Ιταλός αξίωνε περίπου 600.000 ευρώ, όμως η επίτευξη διακανονισμού τον Μάρτιο του 2019 έδωσε την ευκαιρία στον σύλλογο να τον εξοφλήσει με δόσεις.

Ήδη από τον Αύγουστο του 2020 η υπόθεση βρισκόταν στο επιθυμητό επίπεδο, ώσπου πλέον ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο σημείο να μη χρωστά στον Στραματσόνι.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για μια υπόθεση που είχε φτάσει μέχρι την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Ο Λαουτάρο Ρινάλντι αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που περισσότερο έμεινε στην ιστορία της ομάδας για τις νομικές αντιδικίες, παρά για την προσφορά του στο χορτάρι.

Την περίοδο που οι οφειλές στις εφορίες των Μλάντεν Πέτριτς και Γενς Βέμερ (κι αυτός ίδια περίπτωση με τον Ρινάλντι…) όδευαν προς το τέλος, ήτοι τον Μάρτιο του 2019, ο Αργεντινός φορ αξίωνε 620.000 που στην πορεία επιδικάστηκαν σε 530.000.

Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός μείωσε την οφειλή προς τον παίκτη, ο οποίος πλέον περιμένει ένα πολύ μικρό ποσό για να εξοφληθεί.

Την άνοιξη του 2019 είχε, ωστόσο, κλείσει και η οφειλή του Γιακούμπα Σιλά, σε μία υπόθεση πάντως που δεν ταλαιπώρησε ιδιαίτερα το κλαμπ.

Διαβάσατε για παίκτες και προπονητές που, πλην του Πέτριτς, δεν προσέφεραν τίποτα.

Αντί επιλόγου, ένας άσος που ομόρφυνε το ελληνικό ποδόσφαιρο και σίγουρα δεν θα έπρεπε το όνομά του να… σέρνεται μέχρι το 2021 για ένα τέτοιο ζήτημα.

Ο λόγος για τον Έκι Γκονζάλες, στον οποίο είχε επιδικαστεί ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε βάλει σε προτεραιότητα τη συγκεκριμένη υπόθεση από τον Μάιο του 2020 και σταδιακά την έκλεισε.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει παλιές αμαρτίες για να τον βαραίνουν, όμως αυτές θα πρέπει να αποτελούν οδηγό για το μέλλον.