ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Η παράδοση είναι «πράσινη» – Tι έχει γίνει στα πλέι οφ

Ακόμα ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, ύστερα από εκείνο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ακόμα ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, ύστερα από εκείνο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.
Συντάκτης: Μάνος Ανδρουλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ακόμα ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, ύστερα από εκείνο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

Εν προκειμένω, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ξανά στο γήπεδο της Λεωφόρου, στο πλαίσιο της 2ης στροφής των πλέι οφ της Super League 1.

Η παράδοση δεν παίζει μπάλα, όμως ο σύλλογος της πρωτεύουσας έχει καταφέρει να χτίσει υπέρ του παράδοση απέναντι σε εκείνον της Θεσσαλονίκης, σε ματς που αφορούν στο μίνι πρωτάθλημα.

Η πρώτη αναμέτρηση έγινε στην Τούμπα στις 10 Μαΐου 2009 και ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 με γκολ του Γιώργου Καραγκούνη στο 87ο λεπτό.

Θρίαμβος για το «τριφύλλι» στο αντίστοιχο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπως μαρτυρά το τελικό 4-1.

Τον Μάιο του 2011 ο ΠΑΟΚ χαμογέλασε για πρώτη φορά στα πλέι οφ (2-1 στην Τούμπα), προτού οι «πράσινοι» ανταποδώσουν στο ΟΑΚΑ (1-0 με Ζιλμπέρτο).

Από μία νίκη είχαν και τον Μάιο του 2012, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν 1-0 (Δημήτρης Σαλπιγγίδης) και τους Αθηναίους με 2-0 (Τοτσέ, Κλέιτον).

Το 2014, στη σκιά του μονόπλευρου τελικού Κυπέλλου υπέρ του Παναθηναϊκού (4-1), ο ΠΑΟΚ απέσπασε 1-1 στη Λεωφόρο με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 84′ και νίκησε 1-0 στην άδεια Τούμπα (Ζβόνιμιρ Βούκιτς).

Το 2015 οι «πράσινοι» επικράτησαν εκτός (1-0 με Σταθη Ταυλαρίδη) κι εντός (2-0 με Χάρη Μαυρία, Νίκο Καρέλη).

Το 2016 και τα δύο ντέρμπι έληξαν ισόπαλα με το ίδιο σκορ (1-1), ενώ το 2017 ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς της Λεωφόρου στα χαρτιά (βλ. κουτάκι μπύρας που βρήκε τον Βλάνταν Ίβιτς στο κεφάλι) και ο Παναθηναϊκός ανταπέδωσε στην Τούμπα με γκολ του Γκιγιέρμο Μολίνς στην εκπνοή (2-3).

Τα τελευταία δύο παιχνίδια, το καλοκαίρι του 2020, δεν είχαν ούτε νικητή ούτε σκορ.

 

Μόνο με τον… Ίβιτς ο ΠΑΟΚ

Συνοψίζοντας, ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει 7 νίκες και δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός αγωνιστικού χώρου επί αθηναϊκού εδάφους.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, έχει καταγράψει 4 επικρατήσεις, ενώ άλλα 5 ντέρμπι έληξαν ισόπαλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλέι οφ ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν έχει πανηγυρίσει νίκη εντός χορταριού από το 2014 και το 1-0 στην Τούμπα με το γκολ του Βούκιτς.

Δηλαδή μεσολάβησαν 8 ντέρμπι, μεταξύ των οποίων κι εκείνο που συνδέθηκε με τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς στο κεφάλι.

Μένει να δούμε αν ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την καλή παράδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Βέβαια, το μοναδικό αποτέλεσμα που κυνηγά είναι η νίκη, ειδάλλως το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα απομακρυνθεί περισσότερο.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Θυμηθείτε τι συνέβη στο τελευταίο ματς

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Θεραπεία για τρεις εν όψει ΠΑΟΚ

Exit mobile version