Ο Μεταξάς στο ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα

Η δήλωση που έκανε ο Ηρακλής Μεταξάς και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση μετά την ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε όρθιος στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ παρά τις πολλές απουσίες που είχε. Δέχτηκε μεγάλη πίεση, είχε αρκετές ευκαιρίες ο αντίπαλος, αλλά οι Ηπειρώτες δεν έχασαν.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ηρακλής Μεταξάς προς τιμήν του είπε ότι «η αλήθεια είναι ότι μπορούσαν να μπουν και 3-4 γκολ. Γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος από τον βαθμό». Όντως αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα. Το τελικό 1-1 είναι εντελώς πλασματικό. Δεν βλέπεις, όμως, εύκολα τους προπονητές να το παραδέχονται.

Ωστόσο, υπήρξε και μία άλλη ατάκα του που πάγωσε αρκετούς ακόμη και εντός της ομάδας. Όταν του έγινε ερώτηση για τον εξαιρετικό στο Ηράκλειο Βασίλη Σούλη εκείνος είπε ότι «ήταν και πάλι σήμερα πολύ καλός, όπως και με τον Ιωνικό». Μέχρι εδώ όλα καλά, πάμε και στη συνέχεια!

Αφού τόνισε πως δεν του αρέσει να κάνει προσωπικές αναφορές σε παίκτες, δήλωσε ότι «καμιά φορά κοιτάμε τους παίκτες που είναι 10%-20% καλύτεροι από τους άλλους, αλλά σήμερα φάνηκε ότι έλειπαν Σνάιντερ και Γκαρντάφσκι. Είναι παίκτες που μπορεί να μην έχουν το 20% παραπάνω αλλά κάνουν τους γύρω τους 20% καλύτερους».

Μεμονωμένα ο Μεταξάς δεν έχει μιλήσει για τον εξαιρετικό φέτος Λοντίγκιν, τους Σάλιακα και Πίρσμαν που είναι έτοιμοι για μεταγραφή ή ακόμα και τον κομβικό σε αυτό τον ΠΑΣ Γιάννινα Καραχάλιο. Δεν έχει κάνει νύξη για τον Περέα παρά μόνο μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε με τον Παναθηναϊκό. Ένιωσε, όμως, την ανάγκη να πει κάτι για τους Σνάιντερ και Γκαρντάφσκι. Να είναι τυχαίο δεδομένου ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί την απόκτησή τους; Να ήθελε να πείσει για το πόσο σημαντικοί είναι όταν μαζί έχουν συμμετοχή σε μόλις τρία γκολ της ομάδας τους; Η αδυναμία του προς τους δύο δεν κρύβεται ούτως ή άλλως, ενώ με τον δεύτερο έχει και τον ίδιο μάνατζερ.