ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Επική ανατροπή της Κολομβίας κόντρα στη Βραζιλία με Λουίς Ντίας – Η Ουρουγουάη έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Αργεντινής! (vids)

Όλα όσα έγιναν στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026

Όλα όσα έγιναν στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026
Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Μπορεί το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα προκριματικά Euro 2024, ωστόσο η αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ 2026 έχει ήδη ξεκινήσει.

Στη ζώνη της Νότιας Αμερικής έχουμε φτάσει αισίως στην 5η αγωνιστική, με τα παιχνίδια που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/11) να προσφέρουν σπουδαίο θέαμα, αλλά και συγκλονιστικές στιγμές.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά όσα έγιναν στην Μπαρανκίγια, εκεί όπου Λουίς Ντίας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ιστορική νίκη της Κολομβίας επί της Βραζιλίας με 2-1 στο «Εστάδιο Μετροπολιτάνο Ρομπέρτο Μελέντες».

Ο άσος της Λίβερπουλ, με τον πατέρα του Μανουέλ να τον παρακολουθεί από την εξέδρα λίγες ημέρες αφότου τον απελευθέρωσαν οι απαγωγείς του, σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του (75′ και 79′) που επιβλήθηκε για πρώτη φορά της «σελεσάο» στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Μάλιστα, αμέσως μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματός του, η κάμερα «συνέλαβε» τον πατέρα του να ξεσπάει σε λυγμούς.

Η «σελεσάο» είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, με τον Βινίσιους Τζούνιορ να αποχωρεί τραυματίας στο 27′.

Στο έτερο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, η Ουρουγουάη κατάφερε να βάλει τέλος στο αήττητο που κρατούσε η Αργεντινή από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, επικρατώντας με 2-0 στο «Μπομπονέρα».

Η «σελέστε» άνοιξε το σκορ με τον Ρόλαντ Αραούχο στο 41’ στο πρώτο γκολ που δέχεται η Αργεντινή μέσα στο 2023, καθώς ο Εμιλιάνο Μαρτίνες κρατούσε την εστία του ανέπαφη τα τελευταία 761 λεπτά!

Στο 87′ ο Ντάργουιν Νούνιες «σφράγισε» το σπουδαίο τρίποντο.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο Λιονέλ Μέσι σε μία σύρραξη στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης, έχασε τον έλεγχο και τα νεύρα του, με αποτέλεσμα να πιάσει από τον λαιμό τον Ολιβέιρα! 

Στα άλλα δύο ματς που έγιναν τα ξημερώματα, Βενεζουέλα-Ισημερινός και Χιλή-Παραγουάη, δεν υπήρχαν γκολ (0-0), ενώ η Βολιβία νίκησε 2-0 το Περού εντός έδρας, σε ένα ματς που αγωνίστηκε βασικός ο Αλεξάντερ Κάλενς, με τους φιλοξενούμενους.

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Η βαθμολογία

 

Exit mobile version