STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 2-2: Ο Μανούσος σταμάτησε την «ελαφρά ταξιαρχία»

Ο Απόλλων Σμύρνης βρέθηκε κοντά στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη, αλλά ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο να απαντήσει εις διπλούν από την άσπρη βούλα και να σώσει τον βαθμό.

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης
Συντάκτης: Κώστας Λάππας Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το δεύτερο χρονικά ματς της 9ης αγωνιστικής της Super League 1 επιφύλασσε ανάλογες συγκινήσεις και ίδιο σκορ μ’ αυτό της Λαμίας.

Ο Απόλλων Σμύρνης βρέθηκε κοντά στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη, αλλά ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο να απαντήσει εις διπλούν από την άσπρη βούλα και να σώσει τον βαθμό.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» προηγήθηκε δύο φορές στην έναρξη κάθε ημιχρόνου και έδειξε να ανταπεξέρχεται εξαιρετικά στις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά στο φινάλε έφυγε από το Περιστέρι με έναν πόντο, στην πρώτη ισοπαλία της στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, οι Περιστεριώτες ευτύχησαν να βρουν δύο γκολ με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μανούσου και να μην ηττηθούν, μολονότι η εικόνα τους δεν ήταν πολύ καλή.

Το φιλμ του αγώνα

Αιφνιδίασε ο Απόλλωνας στο ξεκίνημα του αγώνα. Πρώτα απείλησε στο 2′ σε κεφαλιά του Ιωαννίδη που απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιαννιώτης. Και έπειτα σκόραρε με τον Φατιόν, όταν σε σέντρα του Μπεντινέλι πρόλαβε τον Έλληνα γκολκίπερ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μουνιέ απείλησε στο όγδοο λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος στο 12′ χωρίς επιτυχία. Ο Βέρχλουστ απέκρουσε την κεφαλιά του Κωτσόπουλου στο 20′ και σταδιακά ο Ατρόμητος πίεζε ακόμα περισσότερο για την ισοφάριση.

Την οποία βρήκε στο 37′ με εύστοχη εκτέλεσε πέναλτι του Μανούσου. Ο Κωτσόπουλος πήδηξε για κεφαλιά μαζί με τον Ντομίνγκες, η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού του Απόλλωνα και ο Τζήλος σωστά έδειξε την άσπρη βούλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Με γκολ των φιλοξενουμένων από τα αποδυτήρια. Σέντρα του Μπεντινέλι, έδιωξε ο Γιαννιώτης, σουτ του Κολ, η μπάλα δεν έφυγε από τη μικρή περιοχή και ο Ιωαννίδης σε κενή εστία πέτυχε το 1-2.

Στο 56′ ο Βέρχλουστ έδιωξε και πάλι σε κόρνερ την κεφαλιά του Κωτσόπουλου.

Δέκα λεπτά μετά ο Γούτας πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ του Απόλλωνα εντυπωσιακά να διώχνει ξανά σε κόρνερ. Ο Τζήλος περίμενε το VAR για ένα τράβηγμα του Χριστοδουλόπουλου από τον Κιτόκο.

Ο ρέφερι είδε παράβαση, καταλόγισε πέναλτι και ο Μανούσος ξανά έφερε το ματς στα ίσια. Οι Περιστεριώτες πίεσαν αφόρητα για το γκολ της νίκης, με την κεφαλιά του Ραμπέγιο να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Στις καθυστερήσεις, ο Μπρούσιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Γιαννιώτη να διώχνει εντυπωσιακά.

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Όλο το δημιουργικό κομμάτι του Απόλλωνα περνάει από τα πόδια του Τόμας Μπεντινέλι. Ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του και από τα δικά του πόδια ήρθαν και τα δύο τέρματα.

UP: Μπορεί ο Νταβίνο Βέρχλουστ να δέχθηκε δύο τέρματα, ωστόσο αμφότεροι προήλθαν από το σημείο του πέναλτι. Όποτε χρειάστηκε πάντως, ήταν εκεί, σταθερός και με εξαιρετικές επεμβάσεις.

DOWN: Εξαφανισμένος ο Μπόγιαν Μάτιτς. Ο Σέρβος στράικερ του Ατρομήτου δεν ακούμπησε μπάλα, έχασε όλες τις μονομαχίες και λογικά ο Κάναντι τον αντικατέστησε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Τζήλος έδωσε δύο πέναλτι στον Ατρόμητο τα οποία είναι. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ντομίνγκες βρήκε την μπάλα με το χέρι, ενώ στο δεύτερο ο Κιτόκο τραβάει τον Λάζαρο. Ο Απόλλωνας ζητάει κι εκείνος ένα πέναλτι σε μια φάση που δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι.

ΓΚΟΛ: 4′ Φατιόν, 37′ Μανούσος, 47′ Ιωαννίδης, 72′ Μανούσος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Γκαλβάο, 45′ Φατιόν, 79′ Ραμπέγιο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Κιβρακίδης (87′ Τομάσεβιτς), Γούτας, Γκαλβάο, Σάλομον (87′ Ούμπιδες), Χαρίσης (57′ Μπουσούλατζιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μανούτσος, Κωτσόπουλος (78′ Ενσικουλού), Μάτιτς (57′ Ραμπέγιο).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Χουχούμης (60′ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Φατιόν (80′ Σλίβκα), Μπαξεβανίδης, Κολ (80′ Μαρκ Φερνάντεθ), Ιωαννίδης (87′ Ντάουντα), Μπεντινέλι, Μουνιέ (60′ Κιτόκο).

 

 

Exit mobile version