Προχωράνε οι επαφές του Γιώργου Βασιλειάδη για τη Super League των 20 ομάδων… Αλλάζει το ελληνικό πρωτάθλημα όπως το ξέρουμε, αφού ο υφυπουργός προχωραει με σκοπό να υλοποιήσει το πλάνο που εκπόνησε για την αναδιάρθρωση του. Μάλιστα ο κ.Βασιλειάδης ξεκίνησε τις επαφές και είδε νωρίτερα τους προέδρους των δύο από τις επτά ΠΑΕ, που δεν...

Προχωράνε οι επαφές του Γιώργου Βασιλειάδη για τη Super League των 20 ομάδων…

Αλλάζει το ελληνικό πρωτάθλημα όπως το ξέρουμε, αφού ο υφυπουργός προχωραει με σκοπό να υλοποιήσει το πλάνο που εκπόνησε για την αναδιάρθρωση του.

Μάλιστα ο κ.Βασιλειάδης ξεκίνησε τις επαφές και είδε νωρίτερα τους προέδρους των δύο από τις επτά ΠΑΕ, που δεν έχουν βρει «τηλεοπτική στέγη», τον Γιώργο Σπανό του Ατρομήτου και τον Μάκη Μπελεβώνη του Παναιτωλικού.

Σύμφωνα με το πλάνο που θα ισχύσει από την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν (2018/19) στο πρωτάθλημα της Super League θα συμμετάσχουν 20 ομάδες, αλλά από την μεθεπόμενη (2019/20), θα μειωθούν σε μόλις… 12!

Ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες θα είναι Κέρκυρα και Πλατανιάς, που υποβιβάστηκαν από τη μεγάλη κατηγορία , αλλά και Παναχαϊκή, Κισσαμικός που τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση της Football League και δεν προβιβάστηκαν.

Στο πλάνο αυτό προβλέπεται οι 20 ομάδες να χωριστούν σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας και να αγωνίζονται σε δύο ομίλους των 10.

Οι πέντε πρώτοι των δύο ομίλων θα αγωνιστούν στο τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα, σε ένα νέο όμιλο των 10 ομάδων.

Οι πέντε τελευταίοι των δύο ομίλων θα αγωνιστούν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό επίσης σε ένα νέο γκρουπ των 10 ομάδων.

Με αυτό τον τρόπο θα ευξηθούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, σύμφωνα με το υπουργείο. Ενώ στο σχέδιο προβλέπεται κεντρική διαχείριση με τη Nova που έχει ήδη τις μισές ομάδες της Super League με ατομικά συμβόλαια για την επόμενη περίοδο και την ΕΡΤ, με έσοδα στις μικρομεσαίες ομάδες της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως περίπου. Ποσό που σε καμία περίπτωση δεν έπαιρναν μέχρι τώρα από το συνδρομητικό κανάλι.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Βασιλειάδης θα προτείνει το πλάνο στις ΠΑΕ και εάν αυτές συμφωνήσουν θα πρέπει να το φέρουν προς έγκριση στο ΔΣ της Super League, ενώ θα μπορούν να προτείνουν και διάφορες τροποποιήσεις σε αυτό.

Εάν τελικά εγκριθεί από τις ομάδες το πλάνο, θα πρέπει να υπερψηφιστεί σε σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, στη Βουλή.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο