WORLD FOOTBALL

Λίβερπουλ – Φλαμένγκο 1-0 (παρ.): Στην κορυφή του κόσμου!

Η Λίβερπουλ λύγισε την αντίσταση της Φλαμένγκο στην παράταση (1-0) χάρη στο γκολ του Φιρμίνιο και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Λίβερπουλ λύγισε την αντίσταση της Φλαμένγκο στην παράταση (1-0) χάρη στο γκολ του Φιρμίνιο και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Με γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 9ο λεπτό της παράτασης, η Λίβερπουλ λύγισε την αντίσταση της γενναίας Φλαμένγκο και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Συλλόγων.

H oμάδα του Κλοπ απείλησε πρώτη, όταν αρχικά ο Κάιο γλίστρησε αλλά ο Φιρμίνο αστόχησε από κοντά, ενώ στη συνέχεια ο Χέντερσον άνοιξε δεξιά στον Σαλάχ που έβγαλε για τον Κεϊτά κι εκείνος αστόχησε από ιδανικό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Άγιαξ: Πρόβλημα στην καρδιά για τον Μπλιντ! (vid)

Mετά τη διακοπή, οι Βραζιλιάνοι απείλησαν δύο φορές με τον Μπαρμπόσα, ενώ ο  Φιρμίνο έχασε απίθανη ευκαιρία με κεφαλιά ενώ στο 66’.

Tελικά, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο  99ο λεπτό, ο Χέντερσον έβγαλε κάθετα στον Μανέ, εκείνος έστρωσε στον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε για το 1-0.

Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει ως το φινάλε, με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται για πρώτη της φορά στην κορυφή του κόσμου.

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (Z. Zεσούς): Ντιέγκο Άλβες, Ραφίνια, Φιλίπε Λουίς, Μάρι, Κάιο, Έβερτον Ριμπέιρο (82’ Ντιέγκο), Ντε Αρασκαέτα (77’ Βιτίνιο), Αράο (120’ Μπερίο), Ζέρσον (102’ Λίνκολν), Μπαρμπόσα, Ενρίκε

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Γκόμες, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν (75’ Λαλάνα), Κεϊτά (100’ Μίλνερ), Σαλάχ (120+1’ Σακίρι), Μανέ, Φιρμίνο (106’ Οριγκί)

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Exit mobile version