Μολέντο

Είναι επίσημο! Ροντρίγκο Μολέντο θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ, καθώς ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2022.

Είναι επίσημο! Ροντρίγκο Μολέντο θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ, καθώς ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2022.

Το όνομα του Ροντρίγκο Μολέντο «έπαιξε» πολύ δυνατά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ των ελληνικών ομάδων, ωστόσο εκείνος θα παραμείνει κάτοικος Βραζιλίας.

 

O 31χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο ενός επιπλέον έτους και έτσι θα αγωνίζεται με την φανέλα της «ομάδας του λαού» έως τον Δεκέμβρη του 2022.

Η βραζιλιάνικη ομάδα ανακοίνωσε και επίσημα την συμφωνία με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού με ανάρτησή της στα social media.

Μετά από έξι μήνες με την Ιντερνασιονάλ, μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό μέχρι το Φεβρουάριο του 2018. Αυτό έγινε το δεύτερο πέρασμα του σε μία ευρωπαϊκή ομάδα, μετά από τα δύο χρόνια που ήταν στη Μέταλιστ.

Συνολικά πραγματοποίησε 65 εμφανίσεις με 6 γκολ. 

Σε 147 παιχνίδια με την Ιντερνασιονάλ, ο Μολέδο έχει σκοράρει 10 φορές.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να βάλει όρο που να υποχρεώνει την Ιντερνασιονάλ να τον πληρώσει αν ο παίκτης επιστρέψει σε άλλη ελληνική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Συγκεκριμένα, στη συμφωνία ο όρος που υπάρχει είναι πως οι Βραζιλιάνοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν 2 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό αν ο Μολέδο έρθει σε άλλη ελληνική ομάδα, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα γίνει η μεταγραφή.

Αν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός ήθελε να τον αποκτήσει, είτε με αγορά, είτε με δανεισμό, ανεξάρτητα από το ποσό που θα συμφωνούσε με την Ιντερνασιονάλ, η τελευταία όφειλε να δώσει 2 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά ισχύουν για 1,5 χρόνο από τη μέρα που έφυγε ο Μολέδο, δηλαδή μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.