WORLD FOOTBALL

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τι μάθαμε από την κλήρωση των ομίλων

Και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Τρίγωνα κάλαντα έρχεται το (χειμωνιάτικο) Μουντιάλ!
Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τι μάθαμε από την κλήρωση των ομίλων

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι οκτώ όμιλοι της διοργάνωσης έγιναν γνωστοί και κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση για το τι μας περιμένει.

Κάθε μεγάλο τουρνουά ξεκινάει πραγματικά τη στιγμή της κλήρωσης. Τότε που τα μπαλάκια ορίζουν το περίγραμμα, καλλιεργούν ή ψαλιδίζουν προσδοκίες. Σε κάθε περίπτωση, μας βάζουν για τα καλά στο κλίμα του τι «σου έχω για μετα». Ναι, θα είναι πολύ περίεργο αυτό το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Στην καρδιά του χειμώνα (για μας τους Ευρωπαίους) σε μια χώρα που έχει πολλές εξηγήσεις – το λιγότερο- να δώσει για το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια «ανθρώπινα δικαιώματα». Όχι βέβαια πως η FIFA είναι άμοιρη ευθυνών.

Αλλά αυτό είναι ένα άλλο, πολύ μεγάλο, θέμα. Ας επιλέξουμε να το αφήσουμε για λίγο στην άκρη. Κι ας σταθούμε μόνο στο τι μάθαμε από την κλήρωση των ομίλων. Πάμε, σε τίτλους:

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Κοίτα τι έμαθα

  • Η Νότια Αφρική, το 2010, είναι η μοναδική διοργανώτρια χώρα Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν πέρασε στα νοκ άουτ. Θα έχει παρόμοια τύχη (ατυχία, πιο σωστά) και το Κατάρ; Έτσι φαίνεται…
  • Το Κατάρ – Εκουαδόρ είναι ένα από τα λιγότερο «σέξι» παιχνίδια που θα μπορούσαν να τύχουν για πρεμιέρα τέτοιου τουρνουά.
  • Σαντιό Μανέ Vs Βίρτζιλ φαν Ντάικ. Κατευθείαν από τα εσωτερικά διπλά της Λίβερπουλ. Έρχεται στο Σενεγάλη – Ολλανδία (21/11). Η «φρέσκια» πρωταθλήτρια Αφρικής έχει, by the way, υψηλές φιλοδοξίες σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.
  • Το Ιράν – ΗΠΑ δεν είναι το παιχνίδι που θα θέλαμε να δούμε σε τόσο ταραγμένους γεωπολιτικά καιρούς. Ούτε η παρουσία της Αγγλίας είναι βοηθητική σε αυτό το τεταμένο πλαίσιο – κάθε άλλο. Αν δε, έρθει και η Ουκρανία στον όμιλο…
  • Οι μέρες που ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν ο εαυτός του με το εθνόσημο, έχουν παρέλθει. Η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα έδιωξε ένα τεράστιο βάρος από πάνω του, η «αλμπισελέστε» τρέχει αήττητο σερί 31 αγώνων. Στο δρόμο για την αποθέωση στο Κατάρ; Για το γκράντε φινάλε μιας μυθικής καριέρας; Εντωμεταξύ το ενδεχόμενο ενός τελικού με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εφικτό έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα ταμπλό των νοκ άουτ…Απλώς το αφήνουμε εδώ, ως σκέψη.
  • Δύο Παγκόσμιοι πρωταθλητές σε έναν όμιλο; Έχουμε και από δαύτο! Ισπανία και Γερμανία συναντώνται στο 5ο γκρουπ. Η αθλητική και «ευρωπαία» Ιαπωνία, αλλά και όποιο εκ των Κόστα Ρίκα / Νέα Ζηλανδία προκύψει δεν θα ‘ναι πάντως αμελητέες ποσότητες.
  • Ουρουγουάη και Γκάνα θα συναντηθούν ξανά 12 χρόνια μετά το αλησμόνητο χέρι-πέναλτι του Λουίς Σουάρες στις καθυστερήσεις της παράτασης, που αποδείχτηκε θυσία με… νόημα.
  • Τα Βέλγιο – Μαρόκο και Γαλλία – Τυνησία θα είναι και λίγο… οικογενειακές ιστορίες! Οι δύο αφρικανικές χώρες διατηρούν πολυπληθείς μεταναστευτικές κοινότητες στις αντίστοιχες αυτές ευρωπαϊκές και το θερμόμετρο θα ανέβει. Να δούμε πόσο…
  • Βραζιλία, Ελβετία, Σερβία. Σε έχω δει, κάπου κάπου σε ξέρω! Ε, μα ναι. Φωτοτυπία όμιλος με το 2018. Με τη διαφορά ότι ο 4ος της παρέας είναι το Καμερούν, πριν από 4 χρόνια ήταν η Κόστα Ρίκα.
  • Η τύχη της Γαλλίας στις κληρώσεις επί ημερών Ντιντιέ Ντεσάν αρχίζει να γίνεται… σκανδαλώδης. Δεν είναι πως υποτιμούμε κάποιον, αλλά σίγουρα υπήρχαν πολύ δυσκολότερα ανταμώματα για τους παγκόσμιους πρωταθλητές από το τρίο Δανία, Τυνησία και κάποιον εκ των Περού /Αυστραλία / Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • Ο όμιλος της Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος, με Ουρουγουάη, Νότια Κορέα και Γκάνα είναι πολύ πιο αμφίρροπος από όσο σε πρώτη φάση φαίνεται.
  • Παρεμπιπτόντως, παρουσιάστηκε αυτή (αυτό;) που θα είναι η μασκότ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Έχουμε δει πολλές κακές τέτοιες κατά καιρούς σε διάφορες διοργανώσεις, αλλά αυτή –γνώμη μας- είναι μια από τις χειρότερες. Κάσπερ το φαντασματάκι, εσύ;

Ραντεβού σε 233 μέρες! Τρίγωνα κάλαντα, έρχεται Μουντιάλ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τι μάθαμε από την κλήρωση των ομίλων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.