Πάλη: Νέα επιτυχία για την Ελλάδα! Η Μαρία Πρεβολαράκη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της πάλης, Μαρία Πρεβολαράκη!

Νέα μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική πάλη! Λίγες ημέρες μετά το χρυσό μετάλλιο του Γιώργου Κουγιουμτσίδη, η Μαρία Πρεβολαράκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η 30χρονη πρωταθλήτρια συμμετείχε στον τελικό των 53κ., όπου αντιμετώπισε την Μαλμγκρίν, από την οποία ηττήθηκε (2-3).

Η μονομαχία ήταν συναρπαστική, με την «Κυρία της ελληνικής Πάλης» να χάνει το χρυσό στις λεπτομέρειες, καθώς οι δύο από τους τρεις πόντους που πήρε η Σουηδέζα ήταν παρατήρηση και χαμένη ένσταση.

Η Πρεβολαράκη προηγουμένως είχε νικήσει με πτώση την Τουρκάλα Ζεϊνέπ Γετγκίλ, παίρνοντας το εισιτήριο που εξασφαλίζει μετάλλιο.

Στον πρώτο γύρο επικράτησε 3-1 της Τατιάνα Ντεμπιέν από τη Γαλλία. Στη συνέχεια πέταξε εκτός το μεγάλο φαβορί του τουρνουά, τη Γιούλια Λέορντα από τη Μολδαβία.

Όπως και να ‘χει πάντως, το όνομα της Ελλάδας ακούστηκε και πάλι και αυτό είναι που μετράει περισσότερο από όλα.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μετάλλιο είναι το έκτο της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει άλλα τέσσερα ασημένια (2013 Τιφλίδα, 2014 Βάντα, 2021 Βαρσοβία) και δύο χάλκινα (2017 Νόβι Σαντ, 2018 Κάσπισκ).