ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πολλά λάθη από την Εθνική ανσάμπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Οι άτυχες στιγμές στην εκτέλεση δεν επέτρεψαν στο ελληνικό ανσάμπλ να ανοίξει τα φτερά του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας (1-3 Ιουνίου), όπου η νεανική Εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να επιβραβευθεί για τους κόπους της και έμεινε χαμηλά στην κατάταξη. Στο δεύτερο και τελευταίο σκέλος του σύνθετου αγώνα, η ελληνική ομάδα...
Πολλά λάθη από την Εθνική ανσάμπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Οι άτυχες στιγμές στην εκτέλεση δεν επέτρεψαν στο ελληνικό ανσάμπλ να ανοίξει τα φτερά του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας (1-3 Ιουνίου), όπου η νεανική Εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να επιβραβευθεί για τους κόπους της και έμεινε χαμηλά στην κατάταξη.

Στο δεύτερο και τελευταίο σκέλος του σύνθετου αγώνα, η ελληνική ομάδα (Μαριάννα Μανδέλλου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Διώνη Διώχνου, Αύρα Ντούρο) χόρεψε «Πεντοζάλι» σε διασκευή από τους “Omega Vibes”, στο πρόγραμμα με τις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, ωστόσο υπέπεσε σε αρκετά λάθη στην εκτέλεσή της, με συνέπεια να περιοριστεί στους 11,000 βαθμούς.

Σε συνδυασμό με τους 14,150 βαθμούς που είχε πάρει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στο πρόγραμμα με τα 5 στεφάνια, η Εθνική ανσάμπλ έφτασε τους 25,150 βαθμούς στο σύνολο και κατετάγη 17η στον σύνθετο αγώνα.

Το χρυσό μετάλλιο στον σύνθετο αγώνα κατέκτησε η Ρωσία με 43,625 βαθμούς στο σύνολο (5 στεφάνια: 22,500 β., 3 μπάλες / 2 σχοινάκια: 21,125 β.), μπροστά από την Ιταλία που πήρε 42,900 β. (21,800 β. + 21,100 β.) και τη Βουλγαρία που είχε άθροισμα 41,750 β. (23,100 β. + 18,650 β.).

Στο ατομικό νεανίδων, οι Ελληνίδες εκπρόσωποι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση με καλές εμφανίσεις και σταθερές εκτελέσεις: Η Ιωάννα Μαγοπούλου συγκέντρωσε 14,200 β. στις κορύνες (21η στο αγώνισμα) και 12,650 β. στην κορδέλα (33η), η Μιράντα Ψύκου πήρε 12,900 β. στην κορδέλα (29η) και η Ανδρονίκη Αγάθου είχε 14,050 β. στις κορύνες (25η).

Στην ομαδική κατάταξη, η Ελλάδα έφτασε τους 106,025 βαθμούς ως τελικό άθροισμα (λαμβάνονται υπόψη οι έξι καλύτερες βαθμολογίες του ατομικού νεανίδων και οι δύο βαθμολογίες του ανσάμπλ γυναικών), καταλαμβάνοντας τη 16η θέση.

Η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέφτει αύριο (Κυριακή 03/06) με τους τελικούς οργάνων στο ανσάμπλ γυναικών και στο ατομικό νεανίδων, όπου δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή, καθώς και με το σύνθετο ατομικό της κατηγορίας γυναικών, στο οποίο θα αγωνιστεί η Ελένη Κελαϊδίτη.
Η 18χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα πάρει μέρος στον βραδινό όμιλο (18:10 – 20:10 ώρα Ελλάδας), μαζί με τις υπόλοιπες εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ελίτ, πραγματοποιώντας την πρώτη της φετινή διεθνή εμφάνιση.
Η τελική κατάταξη θα προκύψει από το σύνολο των βαθμολογιών κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα). Η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει επιμέρους τελικούς οργάνων στην κατηγορία των γυναικών.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.