ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στο βάθρο ο Χρήστου!

Οπως και πριν από δύο χρόνια έτσι και τώρα ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης!
Στο βάθρο ο Χρήστου!

Οπως και πριν από δύο χρόνια έτσι και τώρα ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης!

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού είχε κατακτήσει το ίδιο μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό του Λονδίνου και παρόλο που γύρισε πέμπτος στη στροφή μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο.

Ο δε χρόνος (57.72) του είναι σχετικά αργός για την πρώτη τριάδα αφού απέχει ένα δευτερόλεπτο από το δεύτερο.

Αυτό είναι το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και το πέμπτο στα 100μ. ύπτιο. Ο Αρης Γρηγοριάδης έχει κατακτήσει τρία και ο Χρήστου δύο.

Ο Κλιμέντ Κολεσνίκοφ μετά τα 50μ. κατέκτησε το χρυσό και στα 100μ. ύπτιο, συντρίβοντας το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.53. Ο Εβγκένι Ρίλοφ τερμάτισε δεύτερος με 52.74.

«Ειλικρινά αυτό το μετάλλιο είναι από τα πιο σημαντικά στην καριέρα μου. Καμία σχέση με το αντίστοιχο του Λονδίνου το 2016. Θα ήθελα να το αφιερώσω στις οικογένειες που δοκιμάστηκαν τόσο πολύ στις καταστροφικές πυρκαγιές και φυσικά και στη δική μου οικογένεια που με στηρίζει», είπε ο Απόστολος Χρήστου και πρόσθεσε: «Καμία σχέση με το 2016, ο πήχης είναι πολύ ψηλά εφέτος και ιδιαίτερα στο ύπτιο, σε ένα πολύ δυνατό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Χθες ο ημιτελικός που έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα, ότι πρέπει να μπω με υπομονή όσο και αν θέλω το μετάλλιο και την επίδοση. Αυτό έκανα στον τελικό, όπου μετράει η θέση και όχι η επίδοση, κράτησα δυνάμεις για το τέλος και δικαιώθηκα. Ήταν σαφώς πιο μελετημένη η κούρσα μου απόψε, μπορεί να είναι αρκετά μακριά από το 53.30 αλλά δεν ενδιαφέρει καθόλου, αφού μετράει το μετάλλιο», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής που κολυμπούσε δίπλα στον καλό του φίλο τον Ιταλό Σιμόνε Σαμπιόνι με τον οποίο είχε μοιραστεί το χάλκινο μετάλλιο το 2016, αλλά τώρα το πήρε μόνος του.

SUPER Ο ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ

Τρομερός ο Κριστιάν Γκολομέεφ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στη Γλασκώβη και είναι πιο έτοιμος από ποτέ να ανέβει επιτέλους και στο βάθρο ενός Ευρωπαϊκού πρωταλήματος κολύμβησης Ανδρών.

Ο 25χρονος πρωταθλητής μας κολύμπησε το απόγευμα της Δευτέρας (6/8) στον ημιτελικό των 50 πεταλούδας, και με 23.22 κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σπάσει και το πρωί στον προκριματικό (23.42), παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης 7/8 (στις 18.50, καθώς αρχίζει νωρίτερα από την Τρίτη το απογευματινό πρόγραμμα) με την 3η καλύτερη επίδοση των ημιτελικών (ήταν 2ος στην πρώτη ημιτελική σειρά).

Ταχύτερος όλων στους ημιτελικούς ο Ουκρανός Άντρι Γκοβόροφ (22.85) και δεύτερος ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ με 23.01.

Στη Βουλιαγμένη ο Αντόνιο Μπούχα

Τέταρτη η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό (video)

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο βάθρο ο Χρήστου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.