ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου καταγγέλει: «Ψάχνω τον Αυγενάκη και δεν τον βρίσκω»

Η 33χρονη κολυμβήτρια και και παραολυμπιονίκης, που πάσχει από αυτοάνοση εκφυλιστική ασθένεια, έχει φέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα μας, όπως το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2018.
Η παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου καταγγέλει: «Ψάχνω τον Αυγενάκη και δεν τον βρίσκω»

Λίγες μέρες μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε από την ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη σχετικά με τα πριμ των Ελλήνων αθλητών, που κατέληξε σε κατάθεση σχετικής τροπολογίας από την αθλητική ηγεσία, μια ακόμα αθλήτρια, η παρολυμπιονίκης της κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου συγκλονίζει με ένα ανάλογο θέμα, μιλώντας στο OPEN.

Η 33χρονη κολυμβήτρια και και παραολυμπιονίκης, που πάσχει από αυτοάνοση εκφυλιστική ασθένεια, έχει φέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα μας, ανάμεσα στις οποίες και το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2018.

Για το μετάλλιο αυτό ήταν διπλά χαρούμενη, καθώς στη διοργάνωση πληρούνταν οι προδιαγραφές των 8 διαφορετικών χωρών στις συμμετοχές ώστε να λάβει και πριμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Λευτέρης Αυγενάκης εκτίθεται ακόμα περισσότερο από την προσπάθεια του επικοινωνιακού του μηχανισμού να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα

Όμως πριν 2 μήνες πληροφορήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι τελικώς δεν δικαιούται τίποτα σαν ανταμοιβή για την πρωτιά της αφού ναι μεν υπήρχαν οι 8 διαφορετικές χώρες, αλλά μια επέλεξε τελευταία στιγμή να μη βουτήξει στην πισίνα.

Η Αλεξάνδρα κάθε 4 μήνες εισάγεται για μέρες σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε πλασμαφαιρέσεις στο τεχνητό νεφρό, ενώ το επίδομα αναπηρίας που λαμβάνει ανά 5 έτη διακόπτεται. Το πριμ του χρυσού μεταλλίου την έκανε να νιώσει μια οικονομική σιγουριά, την οποία όμως της την πήραν πίσω.

Όπως λέει η ίδια, έχει στείλει επιστολές και ψάχνει να επικοινωνήσει με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κάτι το οποίο όμως μοιάζει αδύνατο.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.