ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Έξι μετάλλια σε έξι τελικούς η κωπηλασία!

Δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα από τους αθλητές της κωπηλασίας στους Μεσογειακούς Αγώνες
Έξι μετάλλια σε έξι τελικούς η κωπηλασία!

Τα ελληνικά «κουπιά» είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να φέρουν αρκετά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα. Αυτό όμως που έγινε στους τελικούς της τελευταίας ημέρας (30/6) ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Τα ελληνικά πληρώματα είχαν έξι παρουσίες σε τελικούς και κατάφεραν να πάρουν μετάλλια σε όλες τις κούρσες, με δύο από αυτά να είναι χρυσά!

Ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της ελληνικής αποστολής  ήταν η Κατερίνα Νικολαΐδου και  απέδειξε το γιατί, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση με μια εντυπωσιακή διαφορά, καθώς άφησε πίσω της τέσσερα ολόκληρα δευτερόλεπτα τις αντίπαλές της, τερματίζοντας σε χρόνο 3:43.763.

Το δεύτερο χρυσό ήρθε στο διπλό σκιφ ανδρών! Εκεί οι Χρήστος Στεργιάκας και Στέφανος Ντούσκος τερμάτισαν πρώτοι σε χρόνο 2:58.983, έπειτα από μια καλή μάχη με το πλήρωμα των Σλοβένων, για να φέρουν το δεύτερο χρυσό στην κωπηλασία και το δωδέκατο συνολικά στην διοργάνωση για την χώρα μας.

Μετάλλιο όμως πήρε και η Θωμαΐς Εμμανουηλίδου! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στο σκιφ ελ. Βαρών και τερμάτισε στην δεύτερη θέση με χρόνο 3:52.490, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο!

Το δεύτερο αργυρό μετάλλιο ήρθε στο διπλό σκιφ ελ. Βαρών. Εκεί οι Νίνος Νικολαΐδης και Γιάννης Μαρόκος τερμάτισαν δεύτεροι στον τελικό με χρόνο 3:04.342, χάνοντας οριακά το χρυσό μετάλλιο από τους Ιταλούς που τερμάτισαν σε χρόνο 3:03.266.

Το επόμενο μετάλλιο ήρθε για την Ελλάδα με τον Σπύρο Γιάνναρο. Ο πρωταθλητής του σκιφ ελ. βαρών, τερμάτισε τρίτος στην κούρσα του τελικού της κατηγορίας, με χρόνο 3:24.415 και έφερε το τρίτο χρονικά μετάλλιο για την Ελλάδα.

Το τέταρτο χρονικά μετάλλιο (και πέμπτο στην ημέρα) ήταν και αυτό χάλκινο. Ο Σπύρος Γιάνναρος τερμάτισε τρίτος στο σκιφ ελ. βαρών με χρόνο 3:22.843 και ανέβηκε και αυτός στο βάθρο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έξι μετάλλια σε έξι τελικούς η κωπηλασία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.