ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Η κωπηλασία βάζει κανόνες στους αθλητές – φοιτητές του εξωτερικού!

Την Κυριακή 25 Μαρτίου το Sportime.gr -με αφορμή τις επιδόσεις του Ανδρέα Βαζαίου στο NCAA- έθιξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κωπηλατική ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία δεν έχει στη διάθεσή της αρκετούς αθλητές πρώτης γραμμής, καθώς σπουδάζουν με υποτροφία στο εξωτερικό. Σε αντίθεση με την προπόνηση που γίνεται στην κολύμβηση στα κολέγια, αυτή στην κωπηλασία...
Η κωπηλασία βάζει κανόνες στους αθλητές – φοιτητές του εξωτερικού!

Την Κυριακή 25 Μαρτίου το Sportime.gr -με αφορμή τις επιδόσεις του Ανδρέα Βαζαίου στο NCAA- έθιξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κωπηλατική ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία δεν έχει στη διάθεσή της αρκετούς αθλητές πρώτης γραμμής, καθώς σπουδάζουν με υποτροφία στο εξωτερικό.

Σε αντίθεση με την προπόνηση που γίνεται στην κολύμβηση στα κολέγια, αυτή στην κωπηλασία δεν ικανοποιεί απόλυτα τους ομοσπονδιακούς προπονητές και η κωπηλατική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θέσπισε κανόνες ένταξης στις Εθνικές ομάδες κωπηλασίας αθλητών κι αθλητριών που φοιτούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η ομοσπονδία αναφέρει: «Σε συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο Τζιανι Ποστιλιόνε και για τον καλύτερο προγραμματισμό των Εθνικών ομάδων θεσπίζονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τους «μετανάστες» πρωταθλητές μας οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Α. Την αποστολή των αποτελεσμάτων των αγωνιστικών τεστ που υποβάλλονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς

Β. Την φυσική τους παρουσία στην προετοιμασία της Εθνικής το αργότερο ως τις 12 Ιουνίου κάθε χρονιάς.

Γ. Την υποβολή τους σε τεστ από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και

Δ. Την δήλωση τους ένα χρόνο πριν για το ενδιαφέρον τους να μετάσχουν σε προολυμπιακή προετοιμασία (εφόσον διαθέτουν τις προϋποθέσεις) και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου της προηγούμενης Ολυμπιακής χρονιάς, για παράδειγμα ενόψει Τόκιο 2020 να το δηλώσουν ως την 1/10/19.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η κωπηλασία βάζει κανόνες στους αθλητές – φοιτητές του εξωτερικού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.