ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Πρωταθλητές κόσμου οι Καλανταρίδης και Στεργιάκας!

Κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διπλό σκιφ στο Πόζναν
Πρωταθλητές κόσμου οι Καλανταρίδης και Στεργιάκας!

Τα ελληνικά κουπιά δε σταματούν να φέρνουν μετάλλια από μεγάλες διοργανώσεις! Αυτή τη φορά, οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Χρήστος Στεργιάκας έγραψαν ιστορία στο διπλό σκιφ, καθώς αναδείχθηκαν πρωταθλητές κόσμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασία Κ23 που ολοκληρώνεται σήμερα (29/7) στο Πόζναν της Πολωνίας!

Το ελληνικό πλήρωμα μετά από μια εκπληκτική κούρσα σε εξέλιξη, κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, τερματίζοντας σε χρόνο 6:13.13! Μαζί με Ιταλία, Πολωνία και Ολλανδία, πήγαν κουπί – κουπί για τα τρία μετάλλια, με το ελληνικό πλήρωμα να έχει περισσότερες δυνάμεις στα τελευταία 200 μέτρα και να κερδίζει το χρυσό, μπροστά από τους Ολλανδούς (6:14.18) και τους Πολωνούς (6:14.53), στην πιο συναρπαστική κούρσα της διοργάνωσης.

Έτσι σε άλλη μία διοργάνωση της κωπηλασίας ακούστηκε ο ελληνικός ύμνος, με τους δύο πρωταθλητές να είναι φανερά συγκινημένοι στην απονομή των μεταλλίων.

Μια ανάσα από το μετάλλιο βρέθηκαν και οι Άννα Κυρίδου και η Σοφία Ασσουμανάκη στο διπλό σκιφ στο Πόζναν. Το ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε εντυπωσιακά την κούρσα, αλλά στα μισά έχασε έδαφος και έμεινε τέταρτο. Στο τέλος έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια να «κλέψει» το χάλκινο από την Ιταλία, αλλά τελικά τα δύο κορίτσια τερμάτισαν στην τέταρτη θέση με χρόνο 6:51.47.

Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκαν όμως και οι Αναστασία Βόντζου και Θωμαΐς Εμμανουηλίδου στο διπλό σκιφ ελ. Βαρών. Το χάλκινο κι εκεί κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με το ελληνικό πλήρωμα να τερματίζει σε χρόνο 7:00.45, ελάχιστα πίσω από το πλήρωμα της Μ. Βρετανίας που έκανε χρόνο 6:59.21.

«Αργυροί» στο Παγκόσμιο Μαρόκος – Παπακωνσταντίνου!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρωταθλητές κόσμου οι Καλανταρίδης και Στεργιάκας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.