Τερμάτισαν δεύτεροι στην δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23

Μια ακόμη σπουδαία επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά καθώς οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος, κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 που διεξάγεται στο Πόζναν της Πολωνίας!

Το δίδυμο στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου ελ. Βαρών, κατάφερε στον τελικό να τερματίσει στην δεύτερη θέση, σημειώνοντας χρόνο 6:56.24. Ήταν πολύ κοντά στο να διεκδικήσουν το χρυσό από τους Ιρλανδούς Ο’ Μάλεϊ και Μουλβέινι, οι οποίοι τελικά είχαν δυνάμεις στο τέλος και κέρδισαν με χρόνο 6:54.48. Το χάλκινο πήγε στους Ιταλούς Ντι Μάρε και Σέριο (7:00.07).

Στον τελικό της δίκωπου άνευ, οι Κυρίδου και Μπούρμπου είχαν πολύ δύσκολο έργο και τελικά τερμάτισαν στην τέταρτη θέση με χρόνο 7:36.04. Στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας ήταν στην τελευταία θέση, όμως έκαναν υπερπροσπάθεια στο τέλος και κατέκτησαν την τέταρτη θέση στον κόσμο.

Στην αντίστοιχη κατηγορία ανδρών οι Στέφανος Ντούσκος-Σπύρος Καλέντζης έδωσαν μεγάλη μάχη για ένα μετάλλιο. Στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας ήταν στην δεύτερη θέση, αλλά στα τελευταία 500 μέτρα έμειναν από δυνάμεις και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση όπως και οι γυναίκες, με χρόνο 6:50.07, σε μία εξαιρετική μέρα για τα ελληνικά κουπιά.