ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μινσκ 2019: «Ασημένιος» ο Καρακιζίδης!

Μία ακόμη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στους δεύτερους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Συγκεκριμένα ο Σάββας Καρακιζίδης κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σάμπο (στα 62κ.), μετά την ήττα του στον μεγάλο τελικό από τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν, με 2-0 στα σημεία. Ο Έλληνας πρωταθλητής, φοιτητής φυσικής αγωγής, ξεκίνησε πριν φτάσει στον τελικό με δύο νίκες...
Μινσκ 2019: «Ασημένιος» ο Καρακιζίδης!

Μία ακόμη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στους δεύτερους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Συγκεκριμένα ο Σάββας Καρακιζίδης κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σάμπο (στα 62κ.), μετά την ήττα του στον μεγάλο τελικό από τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν, με 2-0 στα σημεία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, φοιτητής φυσικής αγωγής, ξεκίνησε πριν φτάσει στον τελικό με δύο νίκες σε βάρος του Αζέρου Γκαράγιεφ και του Ανίσκεβιτς.

Ο Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα ημιτελικά απέναντι στον Λευκορώσο Ιβάν Ανίσκεβιτς και έτσι πλέον είχε εξασφαλίσει το μετάλλιο.

Φυσικά συμμετέχοντας στον μεγάλο τελικό ο Καρακιζίδης στόχευε στην πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, όμως τελικά παρά τη μεγάλη του προσπάθεια «λύγισε» και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Προηγήθηκαν, όπως είναι γνωστό, το ασημένιο μετάλλιο της Άννας Κορακάκη και το χάλκινο του Γιώργου Αζωίδη στο τζούντο.

Ο Ελληνας τζουντόκα έκανε την έκπληξη απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους της κατηγορίας των 73κ. στον κόσμο, τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπούλ!

Ο Αζωίδης ήταν όμως εκπληκτικός σήμερα και κατάφερε να επικρατήσει του Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ξεκίνησε με χαράι γκόσι για να συνεχίσει με βαζάρι και ξανά βαζάρι «αναγκάζοντας» τον διαιτητή να διακόψει το ματς στο Μινσκ με ίπον.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το μετάλλιο του Καρακιζίδη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μινσκ 2019: «Ασημένιος» ο Καρακιζίδης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.