ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Παραολυμπιακή ομάδα: Υψηλούς στόχους παρέα με την Prince Oliver

Έτοιμοι οι αθλητές για το μακρινό ταξίδι προς το Τόκιο και τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020.
Παραολυμπιακή ομάδα: Υψηλούς στόχους παρέα με την Prince Oliver

Παραολυμπιακή ομάδα: Έτοιμοι οι αθλητές για το μακρινό ταξίδι προς το Τόκιο και τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020.

Λίγες ημέρες προτού αναχωρήσουν για την Ιαπωνία, οι Παραολυμπιονίκες επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Θα έχουν τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων φιλάθλων και, βέβαια, της Prince Oliver που τους στηρίζει έμπρακτα.

Tweet για την ιστορική αυτή επίσκεψη των Παραολυμπιονικών στην Ακρόπολη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στην Ακρόπολη. Για πολλούς από τους φανταστικούς Παραολυμπιονίκες μας, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια επίσκεψη ήταν δυνατή, λόγω προηγούμενων ζητημάτων πρόσβασης.

Αυτό αλλάζει, και ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του κόσμου είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους», ήταν το σχόλιό του.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο προσβασιμότητας που έγινε στην Ακρόπολη, αναφερόμενος στα έργα που έγιναν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η Λίνα Μενδώνη, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι το δικαίωμα της πρόσβασης στον Πολιτισμό πρέπει να αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

«Είμαστε περήφανοι για το έργο που έγινε στην Ακρόπολη. Για τον ανελκυστήρα, για τις διαδρομές. Γιατί πλέον, αυτό το σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού μπορεί να είναι προσβάσιμο από τα άτομα με αναπηρία, από το σύνολο της κοινωνίας, τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες της Ακρόπολης.

Το δικαίωμα της πρόσβασης στον Πολιτισμό δεν μπορεί να αφορά κάποιους. Πρέπει να αφορά όλη την κοινωνία. Σήμερα, η χαρά, το χαμόγελο και τα λόγια που ακούσαμε από τους Παραολυμπιονίκες μας, νομίζω, ότι είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους συνεργάτες μου», ανέφερε αναλυτικά η υπουργός Πολιτισμού.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ατάκα Σακίλ Ο’Νιλ για Αντετοκούνμπο με… Superman!

Freedom pass: Πώς θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι 18-25 ετών

Survivor: Μαριαλένα και Σάκης ξύπνησαν μαζί; (vid)

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.