Συγχρονισμένη κολύμβηση

H Εθνική ομάδα κατέλαβε τη τέταρτη θέση στο κόμπο στη συγχρονισμένη κολύμβηση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Από το αγώνισμα απουσίαζε η ομάδα της Ρωσίας. 

H Εθνική ομάδα κατέλαβε τη τέταρτη θέση στο κόμπο στη συγχρονισμένη κολύμβηση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Από το αγώνισμα απουσίαζε η ομάδα της Ρωσίας. 

Οι Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Ολγα Κουργιαντάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Σαραντίδη, Αννα-Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα και Γεωργία Βασιλοπούλου πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και συγκέντρωσαν 88,0667 βαθμούς.

Συγχρονισμένη ΚολύμβησηΤο χρυσό μετάλλιο πήρε η Ουκρανία με 94,4667 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η Ιταλία με 92,6000β. και τρίτη η Ισπανία με 91,4667β.

Πέρασε τελικό με 5η θέση στον προκριματικό η Πλατανιώτη στο Ελεύθερο Σόλο στη συγχρονισμένη κολύμβηση 

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέλαβε την 5η θέση στον προκριματικό του Ελεύθερου προγράμματος του Σόλο, το πρωί της Κυριακής (5/8), τρίτης ημέρας των αγωνισμάτων της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Γλασκώβη και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει την Τρίτη (7/8) το απόγευμα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στην εκτέλεση του προγράμματός της, βαθμολογήθηκε με 89,0667 και κατετάγη 5η (ανάμεσα σε 19 αθλήτριες), με διαφορά μόλις λίγων χιλιοστών του βαθμού από την 4η Ισπανίδα Ίρις Τίο Κάσας (89,2667), κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ανεβεί ψηλότερα στον τελικό.

Την πρώτη θέση στον προκριματικό του Ελεύθερου Σόλο πήρε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο (95,5333), τη δεύτερη η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάκνο (92,9333) και την τρίτη η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (91,3000).