ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Η Ε.Ο.Ξ στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Σότσι

Η παρουσία της Ε.Ο.Ξ στο Σότσι (Ρωσία) συνοδεύτηκε από πολλές αποφάσεις που είχαν ελληνικό ενδιαφέρον και ταυτόχρονα φανερώνει την εξωστρέφειά της
Η Ε.Ο.Ξ στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Σότσι

Το ευρωπαϊκό όραμα της Ε.Ο.Ξ. για το άθλημα της Ξιφασκίας και η εξωστρεφής πολιτική της, μακριά από τα σύνορα της πατρίδας μας, υλοποιείται με σταθερή, ισχυρή εκπροσώπηση στις Διεθνείς Ομοσπονδίες, με καίριες πρωτοβουλίες και αποφάσεις ουσίας.

Αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από τις εργασίες και τις επαφές που έγιναν στο Σότσι της Ρωσίας, από την ελληνική αντιπροσωπεία της Ε.Ο.Ξ.  η οποία έδωσε το παρών στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μετέχοντας στις εργασίες και την ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου και Δ.Σ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Στάνισλαβ Ποζνιακόφ, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι τυγχάνει και Πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επανεξελέγη, παρατείνοντας τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για ακόμη μία τετραετία.

Στα άκρως ελληνικά ενδιαφέροντα «νέα», υπογραμμίζεται ότι χάρη στην τεράστια συμβολή του κ. Μανώλη Κατσιαδάκη, που εκπροσώπησε την F.I.E. με την ιδιότητα του  Γενικού Γραμματέα της, των ενεργειών του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, κ. Ιωάννη Λιγνού και φυσικά της Ειδικής Γραμματέως και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κας Ξένιας Σμαίλη, η οποία κατάφερε να επανεκλεγεί πανηγυρικά, στην 7η θέση μάλιστα, με 42 χώρες-κράτη να μετέχουν στη σχετική ψηφοφορία, ώστε να έχει παρουσία και λόγο στα ευρωπαϊκά συμβούλια η Ελληνική Ξιφασκία, αποφασίστηκαν:

1.Η ανάληψη από την Ελλάδα της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Νέων στο ξίφος Μονομαχίας 2022, τον προσεχή Ιανουάριο.

2.Να διοργανωθεί στην Αθήνα το επόμενο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία της άμεσης προώθησης των αιτημάτων και οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι της Ελληνικής Ξιφασκίας.

-Επιπλέον, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Σότσι, κατόπιν πρωτοβουλίας της ελληνικής πλευράς, σε συνάντηση 10 Βαλκανικών κρατών, ο Προέδρος της Ε.Ο.Ξ., κ. Ιωάννης Λιγνός, με τους ομολόγους του, συμφώνησαν να ξεκινήσει η διαδικασία της δημιουργίας Βαλκανικής Συνομοσπονδίας «των 10», με σκοπό την ενδυνάμωση της φωνής της Ελλάδας και των άλλων 9 στα διεθνή forum, καθώς και τη διοργάνωση Διεθνών Περιφερειακών Αγώνων.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας Α-Γ 2021

Ο κύκλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Ανδρών-Γυναικών 2021, που άνοιξε το περασμένο σαββατοκύριακο με την κατηγορία της Σπάθης, συνεχίζεται αυτό το τριήμερο, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 17-18-19/9, από τις 9.00’ το πρωί και τις τρεις ημέρες, στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, με τους ατομικούς και ομαδικούς αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών & Γυναικών.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.