ΣΠΟΡ

ΕΟΕ: «Ναι στο ΟΑΚΑ, αλλά με λύση για τους αθλητές»

Υπέρ της λύσης της χρήσης του ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό είναι η ΕΟΕ, αλλά υπό όρους.
ΕΟΕ: «Ναι στο ΟΑΚΑ, αλλά με λύση για τους αθλητές»

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως το ΟΑΚΑ ανήκει στην ίδια, αλλά όχι και η διαχείριση των εγκαταστάσεων (όπως είχε πει σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Sportime ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος),  ενώ συμφωνεί με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από άλλους φορείς, υπό τον όρο όμως να υπάρξει εναλλακτική λύση για τους αθλητές και τις ομοσπονδίες που γυμνάζονται στο ΟΑΚΑ.

Ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση πως μόνο σε περίπτωση που θα υπάρξει σοβαρή λύση (που προφανώς θα είναι και βιώσιμη), θα δεχτεί να αλλάξει η κατάσταση στο ΟΑΚΑ.

Η ΕΟΕ κρατά πάντως μια πιο «μαλακή» στάση από αυτήν που είχε όταν «έσκασε» η υπόθεση της Athens Alive για τον Παναθηναϊκό και αφού ενημερώθηκε και από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία και ανήκει το ΟΑΚΑ αλλά όχι και η διαχείρισή του, έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των οποίων την κακή κατάσταση όλοι γνωρίζουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΟΕ ασφαλώς και είναι πρόθυμη να συμφωνήσει με μία σοβαρή   πρόταση αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, με την προϋπόθεση να υπάρξει εναλλακτική λύση για τους αθλητές που προπονούνται και στεγάζονται σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Είναι υποχρέωση και καθήκον της ΕΟΕ να στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται απανωτά χτυπήματα από την οικονομική κρίση αλλά και από τους πολέμιους του αθλητισμού στη χώρα μας. Μετά τη στέρηση των κινήτρων, ας μην πάρουμε από τους αθλητές και τις εγκαταστάσεις στις οποίες προπονούνται».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΟΕ: «Ναι στο ΟΑΚΑ, αλλά με λύση για τους αθλητές»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.