ΣΠΟΡ

Ο Andretti ανοίγει ένα υποκατάστημα στο Silverstone και το όνειρο για την F1 δεν σταματά

Andretti  F1 : Ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε το άνοιγμα μιας νέας υποδομής στο Silverstone στην προσπάθειά του να αποκτήσει μια θέση στο grid.
Ο Andretti ανοίγει ένα υποκατάστημα στο Silverstone και το όνειρο για την F1 δεν σταματά

Andretti  F1 : Ο Andretti δεν εγκαταλείπει την επιθυμία του να μπει στη Formula 1. Ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε το άνοιγμα μιας νέας υποδομής στο Silverstone στην προσπάθειά του να αποκτήσει μια θέση στο grid.

Η Andretti Global δεν εγκαταλείπει το θέμα σχετικά με μια πιθανή άφιξη στη Formula 1 . Παρά την απόρριψη στην αρχή του έτους του αιτήματος για δέσμευση από την αμερικανική δομή στη Formula 1 στο εγγύς μέλλον , συγκεκριμένα κατά τις σεζόν 2025 και 2026, η εταιρεία από πέρα ​​από τον Ατλαντικό συνεχίζει να διακηρύσσει την πρόθεσή της να σας προσκαλέσει εκεί μια μέρα.

Andretti  F1 : Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του αυτήν την Τετάρτη, 10 Απριλίου, ο όμιλος με έδρα την Ινδιανάπολη ανακοίνωσε το άνοιγμα μιας νέας εγκατάστασης στο Silverstone Park, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και το περιγράφει αυτό ” ως το επόμενο βήμα στις προετοιμασίες μας για να συμμετάσχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Formula 1. »

Αυτό το νέο κτίριο εγκαινιάστηκε παρουσία του εργατικού δυναμικού της Andretti Cadillac στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον κατασκευαστή του Ντιτρόιτ (Μίσιγκαν) να συνδέεται με αυτήν την προσπάθεια εισόδου στην F1.

Andretti  F1 : Το έργο F1 θα χωριστεί έτσι μεταξύ των επιχειρήσεων στο Silverstone της Ιντιάνα και του GM Tech Center στη Βόρεια Καρολίνα. « Οι προετοιμασίες μας ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό με έμφαση σε κρίσιμες δραστηριότητες όπως η οικοδόμηση βασικού προσωπικού και δραστηριότητες μακράς διάρκειας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδυναμικού σχεδιασμού, του μηχανικού σχεδιασμού και της δυναμικής των οχημάτων», διευκρινίζει ο Andretti. Η νέα εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί σε φάσεις με βάση τις εμπορικές, αθλητικές και εργατικές ανάγκες. »

« Δηλώσαμε ότι το έργο μας συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό – αυτή η νέα εγκατάσταση ενσαρκώνει αυτό το έργο», προσθέτει η αμερικανική δομή. Καθώς χτίζουμε μια ομάδα εργοστασίων στις ΗΠΑ, η ύπαρξη μιας ευρωπαϊκής βάσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσουμε κορυφαία ταλέντα στη F1 και να εγκαταστήσουμε μηχανήματα αιχμής. »

Παρόλο που η εστίαση είναι στη F1, αυτή η νέα υποδομή θα συνεργαστεί επίσης με το εργοστάσιο της Formula E στο Banbury και θα παρέχει μια τοποθεσία συνεργασίας για ολόκληρη την οικογένεια Andretti. Εν αναμονή πιθανής επέκτασης στην F1.

andretti-F1-silverstone-base

Andretti  F1 : Η ομάδα Andretti F1 εγκαινιάζει επίσημα τις νέες εγκαταστάσεις του Silverstone

Οι νέες εγκαταστάσεις Andretti Global στο Silverstone άνοιξαν από τον Michael και τον Mario Andretti την Πέμπτη, καθώς η ομάδα έκανε ένα ακόμη βήμα προς μια θέση στο grid της Formula 1.

Η ομάδα έλαβε μια συμμετοχή από τη FIA τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά απέτυχε να περάσει το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας όταν η προσφορά της δεν εγκρίθηκε από την F1 σε δήλωση που εκδόθηκε στις 31 Ιανουαρίου . Το έργο παραμένει έτσι σε αδιέξοδο ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται στα παρασκήνια.

Η ομάδα συνεχίζει να στοχεύει μια είσοδο το 2026 , σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία με την F1.

Παρά την έλλειψη επιβεβαίωσης μιας συμμετοχής, προωθεί τα σχέδιά της και η νέα εγκατάσταση είναι το υψηλότερο σημάδι μέχρι στιγμής ότι η φιλοδοξία της να ενταχθεί στο grid είναι αμείωτη.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα σχεδιασμού εργαζόταν σε ένα προσωρινό γραφείο στο κτήμα Silverstone Park απέναντι από το βρετανικό Grand Prix.

Η ομάδα έχει τώρα ξεκινήσει τη μετακίνησή της στη νέα εγκατάσταση 40.000 τετραγωνικών ποδιών κοντά, με το τμήμα αεροσκαφών να βρίσκεται ήδη στη θέση του και το μηχανολογικό τμήμα να ακολουθεί. Η ομάδα θα αναλάβει επίσης τελικά ένα παρακείμενο κτίριο 70.000 τετραγωνικών ποδιών.

Andretti  F1 : Το τμήμα σχεδιασμού και η ομάδα αγώνων θα έχουν έδρα στο Silverstone, ενώ η κατασκευή και η κατασκευή των αυτοκινήτων θα αναληφθούν τελικά στις ΗΠΑ στη νέα εγκατάσταση στο Fishers, κοντά στην Indianapolis. Ορισμένες Ε&Α και σχεδιασμός αναλαμβάνονται επίσης στη General Motors στο Charlotte.

Εάν τελικά εγκριθεί μια είσοδος για το 2026, το σχέδιο παραμένει να χρησιμοποιηθεί η ισχύς της Renault για τις δύο πρώτες σεζόν σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, πριν από τη μετάβαση σε μονάδα παραγωγής ενέργειας της Cadillac το 2028.

«Η F1 είναι προφανώς η κορυφή των αγώνων αυτοκινήτου στον κόσμο», είπε ο Michael Andretti σε συγκέντρωση του προσωπικού της ομάδας στην τελετή της Τετάρτης.

«Είμαστε σε όλους τους διαφορετικούς τύπους αγωνιστικών σειρών, αλλά το να είμαστε στην F1 είναι στην κορυφή. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι για την επωνυμία μας θα ήταν τεράστια.

«Και απλώς θα ολοκληρώσει τον στόχο μας, και αυτός είναι να είμαστε σε κάθε σημαντικό αθλητικό αγώνα αγώνων στον κόσμο. Και τότε προφανώς, το να φτάσουμε στην F1 είναι το κορυφαίο.

andretti-F1-silverstone-base

«Λοιπόν, είναι ένας μεγάλος στόχος, είναι ένας στόχος μας εδώ και μερικά χρόνια. Και είμαστε εκεί, θα είμαστε εκεί. Και νιώθουμε πολύ έντονα ότι θα είμαστε εκεί.

«Και χτίζουμε επίσης μια φανταστική ομάδα, αυτό είναι κάτι που θα είναι μοναδικό στη F1, για να χτίσουμε μια πραγματική ομάδα F1 από την αρχή με υπέροχο μυαλό.

“Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι θα μπορούσε να πιάσει πολλούς ανθρώπους απροσδόκητους όταν τελικά μπούμε στο grid.”

Andretti  F1Ο συνεργάτης της Andretti Global, Dan Towriss, τόνισε ότι η θέση σε λειτουργία της νέας βάσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της ομάδας.

«Θα έλεγα ότι ένα σημαντικό βήμα είναι σήμερα, είναι το άνοιγμα των εγκαταστάσεων μας στο Silverstone», είπε.

«Συνεχίζει επίσης να αποκτά το ταλέντο που χρειάζεται, να έχει τους ανθρώπους, τους οικονομικούς πόρους, τους τεχνικούς πόρους ικανούς να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Και έτσι συγκεντρώνουμε τους πόρους.

«Ο Μάικλ, εγώ και ο Μάριο έχουμε μερικά πράγματα να κάνουμε στα παρασκήνια, αλλά θα αναλάβουμε τις δουλειές εκεί. Και έτσι ενώ αυτό συμβαίνει, συνεχίζουμε να χτίζουμε την ομάδα».

Όσον αφορά τη συνεργασία της Cadillac, ο Towriss είπε: «Η συνεργασία με τη General Motors είναι φανταστική, ακούγοντας πώς συνεργάζονται όλοι μαζί, σε όλες τις ζώνες ώρας. Η τεχνολογία επιτρέπει τα πράγματα να συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο, είναι τόσο συναρπαστικό. Και έτσι απλά για να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε αυτήν την ευκαιρία.

andretti-F1-silverstone-base

«Θέλουμε απλώς να συνεχίσουμε να χτίζουμε. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα σήμερα, και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε. Έχουμε μια εγκατάσταση στο Fishers που κατασκευάζεται επίσης, απλώς για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε μια εγκατάσταση παγκόσμιας κλάσης για ανθρώπους παγκόσμιας κλάσης για να δημιουργήσουν μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης.”

Andretti  F1Ο Michael Andretti τόνισε ότι η δυνατότητα να ξεκινήσει εκ νέου ήταν ένα βασικό πλεονέκτημα για το νέο έργο.

“Νομίζω ότι ένα πράγμα είναι ότι χτίζουμε από το μηδέν”, είπε. “Έτσι, χτίζουμε μια ομάδα με νέες ιδέες. Νομίζω ότι ορισμένες από τις παλιές ομάδες στις οποίες συμμετέχετε, έχουν ήδη μπει στον δρόμο τους.

«Και μπορούμε να πάμε και να το σχεδιάσουμε αυτό ακριβώς όπως το θέλουμε, και να το κάνουμε με έναν νέο σύγχρονο τρόπο. Και νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

«Και έπειτα έχοντας ως συνεργάτη τον GM, ο οποίος είναι τόσο ενθουσιασμένος όσο όλοι μας για να βγει εκεί έξω και να δείξει την τεχνολογία του, όταν πρόκειται να τα συγκεντρώσουμε όλα αυτά μαζί, θα φέρουμε κάτι που είναι πραγματικά μοναδικό.

«Μαζί με ένα άλλο πράγμα που έχει γίνει ποτέ, και νομίζω ότι θα είναι μια μεγάλη ιστορία, θα είναι μια αποκλειστικά αμερικανική ομάδα στο τέλος, με το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, με έναν αμερικανικό κινητήρα, Αμερικανούς ιδιοκτήτες και τελικά Αμερικανοί οδηγοί. Οπότε είναι πάντα ωραίο να κάνεις κάτι που δεν έχει ξαναγίνει».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Andretti ανοίγει ένα υποκατάστημα στο Silverstone και το όνειρο για την F1 δεν σταματά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!