Τι δήλωσαν Αλεξία Καμμένου και Έλενη Κανετίδου για την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο από την Εθνική Ελλάδας Νέων Γυναικών

Τι δήλωσαν Αλεξία Καμμένου και Έλενη Κανετίδου για την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο από την Εθνική Ελλάδας Νέων Γυναικών

Πόλο: Ξέφρενος ενθουσιασμός επικρατεί αυτές τις ώρες στην Εθνική Νέων Γυναικών για την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ούτε η παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος Ουγγαρία κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο νίκησε 13-8!

Aντίπαλός της στον τελικό (16/10, 19:00) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα είναι η Ισπανία που νίκησε την Ιταλία.

Στις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου: «Πρόκειται για μια ακόμα τεράστια επιτυχία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αλλά υπάρχει και ο τελικός. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την απόδοσή τους στον ημιτελικό.

Έμειναν προσηλωμένες στο πλάνο μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν αφήσαμε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο. Μπήκαμε από την αρχή μπροστά στο σκορ, ελέγξαμε απόλυτα τον ρυθμό και με το πάθος που διακρίνει ιδιαιτέρως αυτήν την ομάδα, καταφέραμε να τον κρατήσουμε και να φτάσουμε στη μεγάλη και δίκαιη νίκη. Το ίδιο πιστεύω θα κάνουμε και στον αυριανό τελικό κόντρα στην Ισπανία.

Και μόνο το όνομα αυτής της ομάδας, που εκπροσωπεί μια χώρα με τεράστιες διακρίσεις στο γυναικείο πόλο, απαιτεί απόλυτο σεβασμό. Πόσο μάλλον σε έναν τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε, με ταπεινότητα, προσοχή και προσήλωση στον στόχο -οπως και στον ημιτελικό- θα τα δώσουμε όλα για κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου».

Η διεθνής μας Ελένη Κανετίδου, που αναδείχθηκε player of the game στον ημιτελικό, είπε από την πλευρά της: «Πανηγυρίζουμε μια μεγάλη διάκριση και έχουμε ακόμα ένα σκαλοπάτι για την κορυφή. Είχαμε κάνει την καλύτερη προετοιμασία για τον ημιτελικό, είχαμε μελετήσει καλά την Ουγγαρία και εμφανιστήκαμε πανέτοιμες και αποφασισμένες.

Το ίδιο κάνουμε και εν όψει τελικού. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για άλλη μια φορά, το πάθος ξεχειλίζει και στόχος μας είναι το χρυσό. Η Ισπανία είναι μια πλήρης ομάδα και έχει μια καλή φουνταριστό, αλλά νομίζω όλα εξαρτώνται από μας. Θα φανεί αύριο σε ποια σημεία υπερτερούμε».