ΠΟΛΟ

Σούπερ Καπ στο πόλο 20 χρόνια μετά

Επειτα από 20 χρόνια απουσίας από τα δρώμενα της ελληνικής υδατοσφαίρισης το Σούπερ Καπ επιστρέφει και με τη διεξαγωγή του θα αρχίσει η αγωνιστική σεζόν στο άθλημα.

Σούπερ Καπ πόλο
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Επειτα από 20 χρόνια απουσίας από τα δρώμενα της ελληνικής υδατοσφαίρισης το Σούπερ Καπ επιστρέφει και με τη διεξαγωγή του θα αρχίσει η αγωνιστική σεζόν στο άθλημα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, κατά τη σημερινή κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α1 ανδρών και γυναικών, τόνισε ότι ο αγώνας για το Σούπερ Καπ μεταξύ του νταμπλούχου Ολυμπιακού και της φιναλίστ του Κυπέλλου Γλυφάδας θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος (13/10). Το Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί στην έδρα της Γλυφάδας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ επιβεβαίωσε ότι οι Εθνικές ομάδες θα επιστρέψουν τη νέα σεζόν στο World League της FINA και παράλληλα θα συμμετέχουν στο Europa Cup της LEN. Ενημέρωσε επίσης ότι η ομοσπονδία βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων ανδρών (U-20) του 2019, με πιθανές ημερομηνίες 17 έως 25 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι ήδη η Ελλάδα έχει αναλάβει για το επόμενο καλοκαίρι τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νεανίδων (U-17).

Πριν την έναρξη της κλήρωσης, έγιναν και οι βραβεύσεις των κορυφαίων της περιόδου 2017-18, όπως αναδείχθηκαν μέσα από ψηφοφορία των δημοσιογράφων. Όλα τα βραβεία, σε άνδρες και γυναίκες, κατέληξαν στον Ολυμπιακό, καθώς MVP της Α1 ανδρών αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Γούνας και της Α1 γυναικών η Αλεξάνδρα Ασημάκη, καλύτεροι τερματοφύλακες ο Γιόσιπ Πάβιτς και η Χρυσή Διαμαντοπούλου και κορυφαίοι προπονητές ο Θοδωρής Βλάχος και ο Χάρης Παυλίδης. Τιμήθηκαν επίσης οι πρώτοι σκόρερ των περσινών πρωταθλημάτων, ο Μαυροβούνιος Νίκολα Μοσκόφ του Απόλλωνα Σμύρνης και η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Κανείς δεν είναι μόνιμος στης εθνικές ομάδες!»

Νωρίς το ντέρμπι στο πόλο

Exit mobile version