Απογοητευτική η μείωση των ντόπινγκ κοντρόλ σύμφωνα με τους αθλητές


Τάσος Βουγιουκλίδης

Απογοητευτική η μείωση των ντόπινγκ κοντρόλ σύμφωνα με τους αθλητές


Τον Μάρτιο, τόσο η βρετανική υπηρεσία αντί ντοπινγκ (UKada), όσο όμως και η ανάλογη υπηρεσία των Αμερικανών (USAada) ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξει αισθητή μείωση στους ελέγχους λόγω κορονοϊού.

Κάποιοι παγκόσμιας κλάσης αθλητές τρεις μήνες μετά έχοντας διαπιστώσει την κατάσταση, πήραν θέση για όλο αυτό. Η δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 της μεγάλης Βρετανίας είπε:

«Αυτή η απόφαση προσθέτει πολλά ερωτηματικά στο κατά ποσό το άθλημα είναι “καθαρό”, και πλήττεται η εμπιστοσύνη προς τον οργανισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στίβος: Η κεντρική προκήρυξη των διασυλλογικών αγώνων Α/Γ

Ενώ, η γενική διευθύντρια  της βρετανικής υπηρεσίας αντί- ντόπινγκ Νικόλ Σαπστεντ προειδοποίησε αθλητές και προπονητές, πως κάνουν μεγάλο λάθος αν πιστεύουν πως λόγω των συνθηκών μπορούν να παραβιάσουν τους κανόνες.

Από την άλλη ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Λονδίνο με την ομάδα 4Χ100 των ανδρών της μεγάλης Βρετανίας  Αντάμ Τζεμιλι χαρακτήρισε γελοία αυτήν την μείωση των ελέγχων.

Ο Τζεμιλι ο οποίος προπονείται στην Φλόριντας ελέγχθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία αντί ντόπινγκ (WADA) τον Μάιο.

Τέλος ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τριπλούν Κριστιάν Τειλορ, δήλωσε: Ήδη παλεύουμε με τον κόσμο που ψάχνει να βρει ψεγάδι στις επιτυχίες μας, και αυτό συχνά είναι το ντοπινγκ.  Με αυτήν την απόφαση η υπηρεσίες ενισχύουν αυτές τις υποψίες.


Sportime Extras