Μίτινγκ Βιέννης: Ατομικό ρεκόρ και όριο για Τορούν η Γιαννοπούλου, καλή παρουσία ο Δημητράκης

Έντονη Ελληνική εκπροσώπηση είχε ο Ελληνικός στίβος στα διεθνείς μίτινγκ της Βιέννης και του Μοντεβίλ. 12 συνολικά αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν στα διεθνείς μίτινγκ της Βιέννης, του Μοντεβίλ και του Τουρκουά το Σαββατοκύριακο 30-31/2. Με τα αποτελέσματα να είναι…μεικτά. Σε τρεις πόλεις της Ευρώπης επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον για τον Ελληνικό στίβο αυτό το Σαββατοκύριακο, στην...

Έντονη Ελληνική εκπροσώπηση είχε ο Ελληνικός στίβος στα διεθνείς μίτινγκ της Βιέννης και του Μοντεβίλ. 12 συνολικά αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν στα διεθνείς μίτινγκ της Βιέννης, του Μοντεβίλ και του Τουρκουά το Σαββατοκύριακο 30-31/2. Με τα αποτελέσματα να είναι…μεικτά.

Σε τρεις πόλεις της Ευρώπης επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον για τον Ελληνικό στίβο αυτό το Σαββατοκύριακο, στην πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη, αλλά και σε Μοντεβεβίλ και Τουρκουά της Γαλλίας. Ο απολογισμός Βεβαίως, των επιδόσεων από τους Έλληνες συμμετέχοντες ήταν μεικτός. Στην Βιέννη τα πράγματα εξελίχθηκαν εξαιρετικά, δεν μπορεί να πει κάποιος όμως το ίδιο για τα διεθνείς μίτινγκ σε Μοντεβίλ και Τουρκουά αντίστοιχα.

Στην Αυστρία, είχαμε  καλύτερη φετινή επίδοση από τον Χρήστο Κοτίτσα στα 800μ όπου τερμάτισε σε 1:50:31, βελτιόνωντας το 1:51:63 που είχε κάνει πριν δύο εβδομάδες στο μίτινγκ της Σόφιας. Στην συνέχεια, η Ειρήνη Βασιλείου έτρεξε δύο κούρσες στο ίδιο μίτινγκ, μια στα 400μ όπου φάνηκε…μουδιασμένει και ολοκλήρωσε σε 53.91 και λίγο αργότερα έτρεξε τα 200μ σε 23.51 για να δώσει μια γλυκιά γεύση στην παρουσία της στην Βιέννη, αφού η επίδοση που σημείωσε αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ.

Επίσης στα 400μ αγωνίστηκαν Ελπίδα Καρκαλάτου και Ανδριάννα Φέρρα έχοντας και οι δύο καλές παρουσίες. Αφού, τερμάτισαν την κούρσα τους σε 54.68 και 55.83 αντίστοιχα. Μάλιστα, για την Καρκαλάτου το 54.68, είναι πολύ κοντά στο 54.51 που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Η Φέρρα, αγωνίστηκε και στα 200μ όπου αν δεν ακυρωνόταν θα έκανε ατομικό ρεκόρ μιας και ολοκλήρωσε την κούρσα σε 24.86.

Στις αποστάσεις, τον Ελληνικό στίβο εκπροσώπησαν στην Βιέννη Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και Ανδρέας Δημητράκης, οι οποίοι έκαναν μια εξαιρετική πρεμιέρα στην φετινή σεζόν του κλειστού στίβου. Η μεν Γιαννοπούλου, τερμάτισε 6η με 2::04:84 στα 800μ, έκανε ατομικό ρεκόρ και εξασφάλισε την συμμετοχή της στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας της, το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου του Τορούν 4-7 Μαρτίου.

Ο δε Ανδρέας Δημητράκης, πήγε στην Βιέννη μην έχοντας το άγχος για το όριο, μιας και το έχει ήδη από πέρσι. Παρόλα αυτά διήνυσε την απόσταση των 1.500ων μέτρων σε 3:43:99 για να καταταχθεί τέταρτος στο σύνολο. Η επίδοση του αυτή είναι καλύτερη από το όριο του Ευρωπαϊκού. Πλέον, θα κυνηγήσει να βρεθεί κοντά στο 3:42:43 που είναι και το  ατομικό του ή και να το καταρρίψει.

Όσον αφορά το μίτινγκ του Μοντεβίλ, είχαμε τέσσερις Ελληνικές συμμετοχές, από τις Πεσιρίδου, Σαμάνη, Γάτου και Μπελιμπασάκη η οποία έκανε τον πρώτο της αγώνα έπειτα από ενάμισι χρόνο .  Τα πράγματα βεβαίως για τις Ελλνίδες πρωταθλήτριες δεν εξελίχθηκαν όπως αυτές θα ήθελαν αφού, όλες έμειναν μακριά από τις  επιδόσεις των δυνατοτήτων τους.

Η Μπελιμπασάκη έκανε 55.41 στα 400μ, Πεσιρίδου έκανε 8.39 στον προκριματικό των 60μ ενώ επέλεξε να μην αγωνιστεί στον τελικό. Στο ίδιο αγώνισμα, η Σαμάνη έκανε 8.44 στον προκριματικό και 8.49 στον Τελικό. Η Μαρία Γάτου, στα 60μ έκανε 7.49 στο προκριματικό και 7.46 στον τελικό.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα το χθεσινό μίτινγκ του Μοντεβίλ και να επικεντρωθούν στα επερχόμενα μίτινγκ, έτσι ώστε να κάνουν καλύτερες επιδόσεις που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και των τεσσάρων ενόψει Τορούν.

Στο μίτινγκ του Τουρλουά της Γαλλίας, συμμετείχαν ακόμα δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες, ο λόγος για την Νικόλ Κυριακοπούλου και την Κατερίνα Στεφανίδη. Με τον απολογισμό των επιδόσεων για τον Ελληνικό στίβο στο συγκεκριμένο μίτινγκ να είναι…50-50. Αφού, η Κυριακοπούλου έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό έχοντας καλύτερο άλμα στα 4.17. Από την άλλη, η Στεφανίδη κέρδισε τον αγώνα με 4.61 μένοντας ωστόσο μακριά από τα στάνταρ της.

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ