Ελένη Πόλακ: Σε καλή κατάσταση η Ελληνίδα άλτρια!


Τάσος Βουγιουκλίδης

Ελένη Πόλακ: Σε καλή κατάσταση η Ελληνίδα άλτρια!


Η Ελένη Πόλακ, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μιας και η προετοιμασία της εξελίσσεται δίχως σημαντικά προβλήματα.

Η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης. Αφού, ταλαιπωρείται από έναν  τραυματισμό στο πόδι. Αποτέλεσμα του τραυματισμού αυτού, είναι η αποχή της Ελένης Πόλακ από τα άλματα στις προπονήσεις την τελευταία εβδομάδα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έχει υποβληθεί σε μαγνητική που έδειξε πως βρίσκεται στην αρχή οστικού οιδήματος. Ενώ, την Δευτέρα αναμένεται να εξεταστεί από τον γιατρό του ΣΕΓΑΣ, Διονύση Χίσσα, προκειμένου να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το χρόνο αποκατάστασης.

“Είναι σε καλή κατάσταση, αφού η προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα εξελίχθηκε δίχως προβλήματα. Οι ενοχλήσεις δεν είναι έντονες, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο προγραμματισμός που έχουμε κάνει αφορά τις διοργανώσεις του χειμώνα. Δυστυχώς με την υπάρχουσα κατάσταση – ακυρώσεις διοργανώσεων λόγω πανδημίας – δεν μπορούμε ακόμη να ξέρουμε σε ποιους αγώνες θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στο εξωτερικό. Αν όλα πάνε καλά θα αγωνιστεί σε μίτινγκ στην Ευρώπη, καθώς και σε αγώνες που θα γίνουν στην Ελλάδα”, εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μανώλης Καραγιάννης και συμπλήρωσε: “Το ιδανικό για την Ελένη θα είναι να πετύχει το όριο (4,70 μ.) των Ολυμπιακών Αγώνων, στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου”. Η Πόλακ έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, ωστόσο για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς θα πρέπει να επαναλάβει το ατομικό της ρεκόρ, επίδοση που σημείωσε την περίοδο που είχαν “παγώσει” οι ολυμπιακές προκρίσεις, λόγω των προβλημάτων της πανδημίας του ιού covid-19.  Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ ήταν από τις παρουσίες που ξεχώρισαν του 2020, αφού κατάφερε να σταθεροποιηθεί σε μεγάλα άλματα και να φτάσει το ρεκόρ της στα 4,70 μέτρα.

 


Sportime Extras