×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Έλιτζα Μαναγκόι: Αποκλεισμός 2 ετών λόγω ντόπινγκ!


Τάσος Βουγιουκλίδης

Έλιτζα Μαναγκόι: Αποκλεισμός 2 ετών λόγω ντόπινγκ!


Ο Έλιτζα Μανανγκόι, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 στα 1.500μ δέχθηκε ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων. Λόγω τριών χαμένων ελέγχων ντόπινγκ.

Άλλος ένας αθλητής που συγκαταλέγεται στην κατηγορία των αθλητών παγκόσμιας κλάσης, έχει θέματα με τα Whereabouts και τους αιφνίδιους ελέγχους ντόπινγκ. Αυτήν την φορά είναι ο Έλιάτζα Μανανγκόι. Ένα θέμα βεβαίως, που περισσότερο έχει να κάνει με ανευθυνότητα ή ακόμα και με…επιλογή να αποφευχθεί ο συγκεκριμένος έλεγχος, παρά με ατυχές συμβάν. Όπως υποστηρίζει το 90% των αθλητών που χάνουν τρεις αιφνίδιους ελέγχους ντόπινγκ σε διάστημα δώδεκα μηνών.

Ο 27χρονος Μανανγκόι, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στα 1.500 μέτρα στο Λονδίνο το 2017, έχασε τον πρώτο έλεγχο στις 3 Ιουλίου 2019, για να ακολουθήσει ο δεύτερος χαμένος έλεγχος στην 12 Νοεμβρίου 2019. Ενώ, ο τρίτος χαμένος έλεγχος προέκυψε στις 3 Δεκεμβρίου του 2019. Φυσικά, ο Μανανγκόι δεν παραδέχθηκε πως φταίειε ο ίδιος για κανέναν από τους τρεις χαμένους ελέγχους. Ρίχνοντας την ευθύνη είτε στην βαλίτσα την οποία έχασε γυρνόντας από τις Η.Π.Α. και το μίτινγκ του Πριφοντέιν, είτε στην κίνηση που τον καθυστέρησε με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμος, είτε ακόμα ακόμα, σε κάποιον άλλον τον οποίο φυσικά δεν κατονόμασε στον τελευταίο χαμένο του έλεγχο.

Βεβαίως, το αποτέλεσμα αυτών των τριών χαμένων ελέγχων δεν είναι άλλο, από τον αποκλεισμό του αθλητή από κάθε διοργάνωση για δύο χρόνια. όπως όλα δείχνουν όμως ο Μανανγκόι θα προλάβει τους ολυμπιακούς αγώνες. Αφού, ο αποκλεισμός ισχύει από τον Δεκέμβριο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2021.

 

 

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras