Μίλτος Τεντόγλου

Με τον Μιχάλη Αναστασάκη αρχίζει η ελληνική παρουσία στο Βερολίνο

Με πέντε ελληνικές συμμετοχές αρχίζει αύριο (6/8) το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο και σήμερα βγήκαν τα γκρουπ με τα όρια πρόκρισης, στα αγωνίσματα της πρεμιέρας.

Ποδαρικό για την ελληνική ομάδα θα κάνει ο Μιχάλης Αναστασάκης. Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας κληρώθηκε στο πρώτο από τα δύο γκρουπ και για να μπει στον τελικό θα χρειαστεί να κάνει βολή στα 76,00μ. Διαφορετικά θα πρέπει να είναι στην πρώτη 12αδα αν δεν έχουν πιάσει 12 το όριο πρόκρισης.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έχει φέτος 76,53μ. και είναι στις δυνατότητές του η πρόκριση. Από το γκρουπ του έχει την όγδοη επίδοση φέτος, αλλά αν ρίξει πάνω από τα 74,50μ., τότε θα έχει πιθανότητες να είναι στον τελικό.

Δεύτερος κατά σειρά θα αγωνιστεί ο Γιάννης Νυφαντόπουλος. Ο αθλητής των 100μ. θα τρέξει στην δεύτερη προκριματική σειρά από τον όγδοο διάδρομο, με τους πρώτους δύο και τους πέντε ταχύτερους χρόνους, να προκρίνονται. Στην σειρά του ο Νυφαντόπουλος με το 10.30 που έχει φέτος, είναι έκτος.

Η πρώτη μεγάλη ελπίδα μας για ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό, θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στον προκριματικό του μήκους. Ο λόγος για τον Μίλτο Τεντόγλου, που θα χρειαστεί ένα άλμα στα 8,00μ. για να προκριθεί στον τελικό. Ξεκινάει πρώτος τις προσπάθειες στο β’ γκρουπ και με 8,24μ. φέτος, θέλει να ξεμπερδεύει από το πρώτο άλμα ώστε να μην μπει σε περιπέτειες. Έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση από όλους τους συμμετέχοντες.

Τρεις προκριματικές σειρές θα γίνουν στα 100 μέτρα γυναικών σε αυτό το ευρωπαϊκό και στην τελευταία από αυτές, μετέχει η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η νεαρή πρωταθλήτρια πρέπει να τερματίσει στις πρώτες τρεις της σειράς, ή να είναι στις 4 ταχύτερες επιλαχούσες, ώστε να περάσει στα ημιτελικά. Στην σειρά της θα τρέξει έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση.

Τελευταία χρονικά συμμετοχή θα είναι αυτή του Νίκου Σκαρβέλη στο β’ γκρουπ της σφαιροβολίας. Το αγώνισμα μάλιστα θα γίνει εκτός σταδίου καθώς έχουν διαμορφώσει οι Γερμανοί χώρο, στην κεντρική πλατεία του Βερολίνου. Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 20,40μ., με τον Σκαρβέλη να έχει φετινό ρεκόρ 20,12μ. και το έργο του να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αύριο (6/8)

17.05 Σφυροβολία (Α) Α’ γκρουπ Αναστασάκης

17.30 100 μ. (Α) προκρ. Νυφαντόπουλος

17.35 Μήκος (Α) πρ. Τεντόγλου

18.45 100 μ. (Γ) πρ. Σπανουδάκη

19.55 Σφαιροβολία (Α) πρ. β΄γκρουπ Σκαρβέλης

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο