Μιχάλης Αναστασάκης: "στόχος να σταθεροποιηθώ πάνω από τα 77μ

Ο Μιχάλης Αναστασάκης, πέρσι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Με αποτέλεσμα, να χάσει μεγάλο μέρος της χειμερινής προπόνησης. Ο κορυφαίος Έλληνας σφαιροβόλος έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του εδώ και αρκετό καιρό. Ο Μιχάλης Αναστασάκης μάλιστα,  έχοντας αφήσει πίσω του πλέον τον τραυματισμό από τον οποίο ταλαιπωρήθηκε την περσινή χρονιά, βλέπει την φετινή σεζόν με πολύ αισιοδοξία. Έχοντας...

Ο Μιχάλης Αναστασάκης, πέρσι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Με αποτέλεσμα, να χάσει μεγάλο μέρος της χειμερινής προπόνησης.

Ο κορυφαίος Έλληνας σφαιροβόλος έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του εδώ και αρκετό καιρό. Ο Μιχάλης Αναστασάκης μάλιστα,  έχοντας αφήσει πίσω του πλέον τον τραυματισμό από τον οποίο ταλαιπωρήθηκε την περσινή χρονιά, βλέπει την φετινή σεζόν με πολύ αισιοδοξία. Έχοντας ως απώτερο σκοπό βεβαίως την διοργάνωση που αποτελεί όνειρο για κάθε αθλητή ανεξαιρέτως. Τους ολυμπιακούς αγώνες. Που αν όλα πάνε κατ ευχήν θα εκκινήσουν τον Ιούλιο του 2021 στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

“Όταν ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα ήταν η περίοδος, που είχα ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό μου. Είχα χάσει ήδη μεγάλο μέρος της προπόνησης μου, λόγω του τραυματισμού κι έπειτα δεν κατάφερα να αναπληρώσω όσα θα ήθελα, λόγω των κλειστών σταδίων. Παρόλα αυτά το καλοκαίρι κατάφερα να κάνω κάποιες καλές βολές, έστω κι αν τα μέτρα που πέτυχα δεν ήταν αυτά που θα ήθελα.
Θεωρώ πως πλέον πρέπει να κυνηγώ σταθερά βολές πάνω από τα 77,00 μ., αυτές είναι οι επιδόσεις που έχω στο μυαλό μου”, είπε ο 26χρονος αθλητής και τόνισε για την προετοιμασία της φετινής σεζόν:

“Είμαστε ακόμη στην αρχή. Κάνουμε παράλληλα κάποιες αλλαγές στην τεχνική κι αυτό έχει κάποια δυσκολία. Έχουμε μπροστά χρόνο να αφομοιώσουμε τις αλλαγές, αφού αν όλα πάνε καλά ο πρώτος μας αγώνας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων”. Ο Αναστασάκης, μπορεί να μην έχει πετύχει όριο (77,50 μ.) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο βρίσκεται στην 18η θέση της ολυμπιακής κατάταξης (32 αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής), γεγονός που του επιτρέπει να σκέφτεται ήδη τη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

“Είμαι ψηλά στο ράνκινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο θέλω να πετύχω και το όριο, δεν θα μου αρκεί να διεκδικήσω θέση μόνο με την κατάταξη”, είπε.

Ο Αναστασάκη αποφάσισε την φετινή χρονιά να συνδυάσει την προπόνηση με τη σχολή του. “Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και με τη σχολή μου. Το καλό είναι πως λόγω της πανδημίας, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά κι έτσι δεν χάνω χρόνο με τις μετακινήσεις.

Να θυμίσουμε, πως ο  Αναστασάκης έχει ατομικό ρεκόρ 77,72 μ., ενώ το 2020 είχε καλύτερη βολή στα 75,85 μ., στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, η Κρήτη και πιο συγκεκριμένα τα Χανιά, έχουν βγάλει από τα σπλάχνα τους δυο κορυφαίους Έλληνες σφυροβόλους. Που εκπροσωπούν την χώρα μας σε όλες της μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο λόγος βεβαίως για τον Μιχάλη Αναστασάκη και τον Χρήστο Φραντζεσκάκη.

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο