Σεμπάστιαν Κόου: “Η φήμη δεν θα προστατεύει τους αθλητές από τιμωρία!”


Τάσος Βουγιουκλίδης

Σεμπάστιαν Κόου: “Η φήμη δεν  θα προστατεύει τους αθλητές από τιμωρία!”


Ο Σεμπάστιαν Κόου, πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου(world Athletics), σε δηλώσεις του τόνισε πως η φήμη των αθλητών δεν θα τους προστατεύει από πιθανή τιμωρία λόγω ντόπινγκ.

Μια προειδοποίηση με αποδέκτη κυρίως τον παγκόσμιο πρωταθλητή των 100 μέτρων Κρίστιαν Κόλμαν, αλλά και τους υπόλοιπους σταρ που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην… παγκόσμια στιβική σκηνή, θέλησε να κάνει μέσω των δηλώσεων του ο Σεμπάστιαν Κόου.

Ο πρόεδρος της World Athletics, τόνισε μεταξύ άλλων, το ότι θα είναι δυσκολότερο από ποτέ κάποιος αθλητής να “κλέψει” παίρνοντας απαγορευμένες ουσίες και να μην “πιαστεί” στους ελέγχους ντόπινγκ.

Αποφασισμένος να περιορίσει- εξαφανίσει το πρόβλημα με την μάστιγα του ντόπινγκ  εμφανίζεται ο Κόου, θέλοντας να ‘καθαρίσει’ τον παγκόσμιο στίβο από αυτό και κατ επέκταση να κερδίζονται μετάλλια καθαρά, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες. Σε ένα άθλημα, που είναι η αλήθεια ότι δυστυχώς έχει συνδεθεί με σκάνδαλα ντόπινγκ.

“Πιστεύω πως έχουμε δείξει στους αθλητές το ότι δεν μας ενδιαφέρει η φήμη του καθενός, δεν σκεφτόμαστε αν θα τιμωρήσουμε κάποιον με βάση το αν είναι μεγάλο όνομα. Όλοι είναι ίσοι και αντιμετωπίζονται ανάλογα σε αυτό το θέμα”. Είπε ο Κόου, ο οποίος έχει αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης στα 1.500μ στους ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984 αντίστοιχα.

Ενώ συμπλήρωσε “Σίγουρα ένας-δύο μπορεί να ξεφύγουν από την A.I.U.(Athletics Integrity Unit), όμως είμαστε βέβαιοι πως έχουμε έναν οργανισμό, ο οποίος συστηματικά και με συνέπεια “πιάνει” τους αθλητές που “κλέβουν”.

“Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως αν κάποιος αθλητής πάρει απαγορευμένες ουσίες, είναι εξαιρετικά πιθανό να πιαστεί στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Πολύ πιο πιθανό από ότι ήταν πριν πέντε χρόνια στους αντίστοιχους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.


Sportime Extras