ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (25/11/2021)

Το Sportime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.
Συντάκτης: Τόλης Λελεκίδης Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Ο θρυλικός Αιθίοπας δρομέας Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ είπε πως είναι πρόθυμος να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή ενάντια στις δυνάμεις ανταρτών που κινούνται προς την Αντίς Αμπέμπα. «Είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου ζητηθεί, συμπεριλαμβανομένου και της πρώτης γραμμής», φέρεται να δήλωσε στα κυβερνητικά μέσα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις και ενός άλλου Αιθίοπα δρομέα, του Φεγίσα Λελίσα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σε αγώνες στη Σάντα Καταρίνα ο Βραζιλιάνος σφαιροβόλος και κάτοχος του ρεκόρ Ν. Αμερικής, Νταρλάν Ρομάνι έριξε βολή στα 19,87μ. Ακόμη ξεχώρισε η συμπατριώτισσά του Ρακέλ Μπόργκες με 62,46μ. στη δισκοβολία και ο επίσης, Βραζιλιάνος Ροντρίγκο Περέιρα με 10.59 στα 100μ.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ είναι ικανοποιημένος από το πως η ΕΑ βγήκε την πανδημία με τους αγώνες της να είναι ενεργοί. Μίλησε σε συνέντευξη γκρουπ νεαρών ρεπόρτερ της AIPS στη Λοζάνη. Η κρίση του Covid-19 είναι μια πρόκληση για τους αθλητές, την ομοσπονδία και το ίδιο το άθλημα, αλλά ο Καραμαρίνοφ ανέφερε ότι η ΕΑ είναι «οικονομικά σταθερή» και έχει αποκτήσει μερικούς νέους συνεργάτες.

ΗΑΕ: Το νο1 φέτος στον κόσμο στο μαραθώνιο, ο Τίτους Εκίρου είναι το μεγάλο όνομα και το φαβορί για τη νίκη στο μαραθώνιο του Άμπου Ντάμπι που διεξάγεται την Παρασκευή. Ο Κενυάτης είχε τρέξει στο μαραθώνιο στο Μιλάνο σε 2:02.57 που είναι η επίδοση της χρονιάς ως τώρα και θα έχει βασικό αντίπαλο τον συμπατριώτη του και παγκόσμιο πρωταθλητή το 2009 και 2011 Άμπελ Κιρούι και τον επίσης, Κενυάτη Ρούμπεν Κιπιέγκο που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ο οποίος στο Μιλάνο είχε κάνει 2:03.55. Φαβορί στις γυναίκες είναι η Κενυάτισσα Βίβιαν Κίπλαγκατ, που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και βελτιώσει το 2:21.11 που είχε κάνει το 2019. Βασική της αντίπαλος θα είναι η Γιούνις Τσούμπα από το Μπαχρέιν.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Ο Καναδός Μάικλ Μέισον, με τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο ύψος, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μίλησε για το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα του. «Έχω πολλά ενδιαφέροντα που δεν έκανα γιατί ήμουν ολοκληρωτικά αφιερωμένος στον στίβο, οπότε τώρα έχω χρόνο να εξερευνήσω τι υπάρχει εκεί έξω. Είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος για την αλλαγή».

ΜΟΝΑΚΟ: Το 226ο Συμβούλιο της World Athletics θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, υπό την προεδρία του προέδρου της WA, Σεμπάστιαν Κόου. Τα βραβεία θα μεταδοθούν μέσω του καναλιού youtube της WA στις 18:00 τοπική ώρα την 1η Δεκεμβρίου.

Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Η Ομοσπονδία Στίβου της Νέας Ζηλανδίας έχει αναθεωρήσει το πλαίσιο προστασίας Covid-19 της κυβέρνησης της χώρας και θα δημοσιεύσει τις οδηγίες για το άθλημα μετά από καθοδήγηση.

ΟΜΑΝ: Αποκαλύφθηκε η επωνυμία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάδην που θα γίνει του χρόνου στη Μουσκάτ, ενώ απομένουν λιγότερο από 100 ημέρες για τη διεξαγωγή του. Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για τις 4-5 Μαρτίου με αγώνες 20χλμ. και 35χλμ. βάδην σε άνδρες και γυναίκες και 10χλμ. για την κατηγορία Κ20. «Τα σχέδια για τη διοργάνωση προχωρούν γρήγορα», δήλωσε ο σεΐχης Σαλίμ Αλ Άμρι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου του Ομάν. «Έχουμε πραγματοποιήσει ομάδες εργασίας μαζί για να περιορίσουμε τις λεπτομέρειες και να προσφέρουμε μια άκρως επαγγελματική, καλά συντονισμένη διοργάνωση για τους αθλητές, τους προπονητές και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης».

ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Ο ολυμπιονίκης στα 5.000μ. και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10χλμ. Τζόσουα Τσεπτεγκέι λέει ότι η ομάδα υποστήριξής του βοήθησε να γυρίσει η τύχη του, μετά από ένα απογοητευτικό καλοκαίρι πριν από τους Αγώνες. Μιλώντας στο NN Running, ο δρομέας από την Ουγκάντα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είχα τους σωστούς ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή που με ενθάρρυναν και μου έδωσαν πίστη. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμουν. Σε κάθε προπόνηση συνειδητοποίησα ότι η φυσική μου κατάσταση επέστρεφε και ήμουν έτοιμος να αγωνιστώ ξανά. Δεν ήταν όμως εύκολη στιγμή. Ήταν αρκετά απαιτητική».

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Την Κυριακή στη Βάλε Ντε Κάμπρα διεξάγεται το πορτογαλικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο στις 12 Δεκεμβρίου. Φαβορί είναι ο Σάμουελ Μπάρτα και η Τζέσικα Αουγκούστο.

ΡΩΣΙΑ: Δύο κορυφαίοι Ρώσοι άλτες, η Σβετλάνα Σκόλινα και ο Ιβάν Ούκοφ δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στους αγώνες μετά τη λήξη των ποινών αποκλεισμού τους λόγω ντόπινγκ. Την είδηση επιβεβαίωσε ο προπονητής Σεργκέι Κλιούγκιν. Οι δύο τους έχουν τρία παιδιά και οι δύο θα αφιερωθούν στην οικογενειακή τους ζωή. Ν’ αναφέρουμε ότι η ποινή τους έληξε την 1η Νοεμβρίου.

ΜΟΣΧΑ: Η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου υπέγραψε συμφωνία με την Ένωση Πολεμικών Τεχνών της χώρας. Ο σκοπός είναι η μακροπρόθεσμη και αποτελεσματική συνεργασία, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και μεθοδολογικού υλικού.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Η σλοβακική ομοσπονδία επέλεξε 4 αθλητές για να πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Στην κατηγορία Κ23 την Έλενα Ντούσκοβα και στην Κ20 οι Λίζα Χατζούτσοβα, Ζουζάνα Μιχαλίτσκοβα και Μίχαλ Στάνικ.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο Σουηδός ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ Άρμαντ Ντουπλάντις θα πάρει μέρος σε ένα και καινούριο μίτινγκ που θα γίνει στην αρένα που μένει, στο Beijer Pole Vault Gala στην Ουψάλα στις 9 Φεβρουαρίου. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο σύλλογός μου, η Ουψάλα IF, διοργανώνει γκαλά επί κοντώ. Θα μπορέσω να αγωνιστώ στο σπίτι μου στην Ουψάλα μαζί με τους κορυφαίους επικοντιστές στον κόσμο- στο γήπεδο που έχω περάσει πολλές ώρες προπονήσεων- που σημαίνει πολλά για μένα. Θα είναι τρελή διασκέδαση και θα πάμε για μεγάλη ύψη», δήλωσε ο κορυφαίος άλτης. Περίπου 2.300 θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

ΤΣΕΧΙΑ: Το τσεχικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου διεξάγεται το Σάββατο στη Βαλάσκε Μετζιρίτσι και θα αποτελέσει αγώνας επιλογής για το Δουβλίνο. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους άνδρες και στη μάχη για τη νίκη μεταξύ του Γιακούμπ Ζέμανικ και του Γίρι Χόμολακ.

 

 

 

Exit mobile version