×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

World Athletics: Η λίστα με τα παπούτσια που επιτρέπονται


    Τάσος Βουγιουκλίδης

World Athletics: Η  λίστα με τα παπούτσια που επιτρέπονται. Η World Athletics, ταλαιπωρείται από τα παπούτσια των αθλητών στους...


Η World Athletics, ταλαιπωρείται από τα παπούτσια των αθλητών στους αγώνες. Αφού πλέον ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να κάνει την διαφορά.

Η World Athletics, κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει την αξιοπιστία και την νομιμότητα στον χώρο του στίβου. Η τεχνολογία όμως δεν την βοηθάει. Αυτό διότι πλέον τα παπούτσια θεωρούνται το νέο… ντόπινγκ που παίρνουν οι αθλητές για να κάνουν καλύτερη επίδοση.

Οι  μεγάλες εταιρίες ένδυσης έχουν αρχίσει και βγάζουν εδώ και λίγο καιρό παπούτσια(για κάθε αγώνισμα ξεχωριστά),  τα οποία βοηθάνε στο μέγιστο και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόδοση του αθλητή.  Ποιο πρόσφατο παράδειγμα αθλητή που παραβίασε τους  κανόνες των παπουτσιών είναι ο Σόντρε Μοέν. Ο δρομέας αποστάσεων έκανε ρεκόρ Ευρώπης στα 21.131 μέτρα(τα οποία και διήνυσε σε μία ώρα). Φυσικά, το ρεκόρ του ακυρώθηκε από τους υπεύθυνους της W.A. καθώς διαπιστώθηκε εκ των υστέρων πως τα παπούτσια που φόραγε παραβίαζαν των κώδικα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου.

Ένα ακόμα παράδειγμα με το οποίο επιβεβαιώνεται το ότι ορισμένα παπούτσια όντως βοηθάνε τους αθλητές είναι ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι. Ο άλτης του ύψους ενώ χορηγείται από την Nike, φόραγε στο ένα του πόδι(σε αυτό με το οποίο πατάει πριν το άλμα), ένα μοντέλο παπουτσιού Adidas. Βεβαίως, για να μην χάσει την χορηγία από την Nike φορούσε επίσης μια ειδική κάλτσα με το σήμα της Nike. Για να το καλύπτει.

Έτσι λοιπόν, σήμερα η World Athletics, γνωστοποίησε μια λίστα με την οποία διευκρινίζει ξεκάθαρα ποια  παπούτσια επιτρέπονται στους αγώνες και ποια όχι.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την λίστα:

file:///C:/Users/Desktop/Downloads/World%20Athletics%20Shoe%20Compliance%20List%20(as%20at%2012%20Aug.pdf

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα