Τι είπε ο νικητής του πρώτου σημερινού αγώνα στο Davis Cup

Τι είπε ο νικητής του πρώτου σημερινού αγώνα στο Davis Cup

Davis Cup: Ο Ρόουλαντ Φίλιπς, μέλος της εθνικής Τζαμάικα, παραχώρησε δηλώσεις στο Sportime για την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.

Να πούμε αρχικά ότι βρίσκεται στο Νο. 1.048 στην ITF, όμως, αυτή η θέση είναι λίγο… πλασματική.

Υπό την έννοια ότι οι Τζαμαϊκανοί τενίστες δεν έχουν την απαραίτητη οικονομική άνεση, χορηγούς κ.λπ., προκειμένου να λάβουν μέρος σε Grand Slam.

Στις εγκαταστάσεις του Ace Tennis Club στην Παλλήνη, πάντως, ο Ρόουλαντ Φίλιπς απέδειξε ότι είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης με σπουδαίες επιστροφές.

Κατάφερε, μάλιστα, να επικρατήσει 2-1 σετ του Μιχάλη Περβολαράκη, ανοίγοντας το… σκορ στις αναμετρήσεις μεταξύ της Εθνικής ομάδας και της αντίστοιχης της Τζαμάικα.

Ξανά για τη νίκη στο Davis Cup

Ο 28χρονος παραχώρησε δηλώσεις στο Sportime, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της σειράς, αφού θεωρεί πολύ δυνατό το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Είναι μια σημαντική νίκη η σημερινή», είπε αρχικά ο Φίλιπς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο 2-0 που πέτυχε ο Μπλέιζ Μπίκνελ επί του Πέτρου Τσιτσιπά.

Στη συνέχεια, προσέθεσε: «Όσον αφορά όμως το τι μας περιμένει αύριο, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, γιατί είδαμε σήμερα πόσο δυνατή είναι η ελληνική ομάδα. Έχουμε ένα βράδυ για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και να αγωνιστούμε για ξανά για τη νίκη».

Υπενθυμίζεται ότι το Davis Cup διοργανώνεται από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) κατόπιν ανάθεσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF), με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

To Σάββατο (5/3) η Εθνική έχει ένα βουνό μπροστά της, καθώς θα πρέπει να πάρει και τα τρία ματς (ένα διπλό, δύο μονά).