ΤΕΝΙΣ

Ο Τζόκοβιτς «σκούπισε» τον Ρουντ στον τελικό του Roland Garros κι έπιασε το ρεκόρ των 23 Grand Slam – Η λίστα

Ο Νόβακ Τζόβιτς ξεπέρασε τον Ράφα Ναδάλ στις κατακτήσεις των Grand Slam, καθώς έγινε ο πρώτος άνδρας με 23 κατακτήσεις Major στο τένις.

Roland Garros: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε τον Ναδάλ στις κατακτήσεις των Grand Slam, καθώς έγινε ο πρώτος άνδρας με 23 κατακτήσεις Majors.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αν και δεν άρχισε καλά τον τελικό του Roland Garros, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε σχετικά εύκολα τον Κάσπερ Ρουντ με 3-0 σετ (7-6(1), 6-3, 7-5) και κατέκτησε το φημισμένο τουρνουά του Παρισιού.

Έτσι ο Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία, αφήνοντας μόνο του στη 2η θέση τον Ραφαέλ Ναδάλ στη μάχη για τις περισσότερες κατακτήσεις Grand Slam. Συγκεκριμένα ο Σέρβος τενίστας έφτασε τα 23 τρόπαια σε τουρνουά major, επίδοση ρεκόρ για το ανδρικό τένις. Στα 22 είναι ο Ισπανός που δεν αγωνίστηκε στη Γαλλία λόγω τραυματισμού, ενώ 20 Grand Slam έχει ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις Grand Slam

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα Majors έχει μόνο η Μάργκαρετ Κορτ με 24 (τα περισσότερα που έχει κατακτήσει είτε γυναίκα είτε άνδρας), ενώ 23 έχει πανηγυρίσει η Σερίνα Γουίλιαμς με 23.

Εξάλλου αυτός ήταν ο 34ος τελικός του «Νόλε» σε Grand Slam και ισοφαρίζει τη σχετική επίδοση της Κρις Έβερτ.

Επιπλέον ο Τζόκοβις πέτυχε κι ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς έγινε ο γηραιότερος πρωταθλητής του γαλλικού Open σε ηλικία 36 ετών και 20 ημερών, παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Ραφαέλ Ναδάλ που το είχε κατακτήσει πέρσι σε ηλικία 36 ετών και 2 ημερών.

Οσον αφορά το παιχνίδι του Νόλε με τον Ρουντ, ο νεαρός Νορβηγός (Νο4) άρχισε πολύ δυνατά και κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του Σέρβου προηγήθηκε με 3-0 και 4-1 γκέιμς. Κάπου εκεί όμως ο Τζόκοβιτς άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και απαντώντας με δικό του μπρέικ πήγε το σετ στο τάι μπρέικ όπου ήταν επιβλητικός επικρατώντας με 7-1 και 1-0 στα σετ!

Η ψυχολογία είχε πλέον αλλάξει και ήταν εμφανές στο χωμάτινο τερέν του Roland Garros. Ο Τζόκοβιτς έσπασε το σερβίς του Ρουντ στο δεύτερο γκέιμ, προηγήθηκε με 2-0 και έκτοτε ο 24χρονος Νορβηγός δεν μπόρεσε να απαντήσει. Έτσι ο Σέρβος έκανε το 2-0 σετ και η νίκη ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα.

Πάντως ο Κάσπερ Ρουντ δεν τα παράτησε και κατάφερνε να υπερασπίζεται το σερβίς του ως και το 5ο σετ, όμως τότε ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ (με love game μάλισατα) και προηγήθηκε με 6-5! Στη συνέχεια σέρβιρε για τον τίτλο τον οποίο και πήρε, σκαρφαλώνοντας στα 23 grand slam και γράφοντας ιστορία!

Exit mobile version