ΤΕΝΙΣ

Όπεν Μαδρίτης: Ο Τσιτσιπάς στο Top 10 (vid)

Το Όπεν της Μαδρίτης ανήκει στην ιστορία, η δράση στις χωμάτινες επιφάνειες έχει μεταφερθεί στο Foro Italico της Ρώμης, εν αναμονή του γαλλικού όπεν και o  Στέφανος Τσιτσιπάς ανεβάζει στροφές. Ο Ελληνας τενίστας άφησε την ισπανική πρωτεύουσα με όμορφες αναμνήσεις. Νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ράφαελ Ναδάλ και μάλιστα μέσα στην έδρα...

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το Όπεν της Μαδρίτης ανήκει στην ιστορία, η δράση στις χωμάτινες επιφάνειες έχει μεταφερθεί στο Foro Italico της Ρώμης, εν αναμονή του γαλλικού όπεν και o  Στέφανος Τσιτσιπάς ανεβάζει στροφές.

Ο Ελληνας τενίστας άφησε την ισπανική πρωτεύουσα με όμορφες αναμνήσεις.

Νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ράφαελ Ναδάλ και μάλιστα μέσα στην έδρα του, έπαιξε για πρώτη φορά τελικό σε χωμάτινη επιφάνεια, έστω κι αν εκεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Μην ξεχνάμε και τη νίκη του στα προημιτελικά επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα προημιτελικά, μια μαγική εβδομάδα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που τον έφερε στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το Όπεν της Μαδρίτης χάρισε σπουδαίο θέαμα στους φίλους του τένις, άλλωστε οι κορυφαίοι βρέθηκαν εκεί, σε αυτό το κλαμπ των μεγάλων ανήκει δικαιωματικά πλέον και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μάλιστα βρέθηκε και στους παίκτες με τα 10 καλύτερα χτυπήματα στο τουρνουά, και συγκεκριμένα για πόντο απέναντι στον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο δρόμο για τα ημιτελικά.

Ο 20άχρονος τενίστας θα αρχίσει την προσπάθεια διάκρισης και στη Ρώμη απέναντι σε έναν 17άχρονο άγνωστο παίκτη, τον Ιταλό, Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος στον πρώτο γύρο, σημείωσε την πρώτη επαγγελματική νίκη της καριέρας του και βρίσκεται στο Νο 263 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Exit mobile version