ΤΕΝΙΣ

Ρευματοειδή αρθρίτιδα έχει η Βοζνιάκι!

Η Δανή τενίστρια προχώρησε σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για το αυτοάνοσο νόσημα το οποίο την ταλαιπωρεί
Ρευματοειδή αρθρίτιδα έχει η Βοζνιάκι!

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για την υγεία της προχώρησε η Καρολίν Βοζνιάκι, η οποία γνωστοποίησε ότι πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η Δανή τενίστρια η οποία είναι στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, προχώρησε σε μία… κατάθεση ψυχής σχετικά με τη αυτοάνοση ασθένεια που την ταλαιπωρεί, η οποία μάλιστα σε κάποιες μέρες, την ταλαιπωρεί σε τέτοιο βαθμό που είναι ανήμπορη ακόμη και να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Σε δηλώσεις που έκανε, η Βοζνιάκι είπε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ υπερήφανη για τον αισιόδοξο τρόπο που το αντιμετωπίζω και που δεν το έχω αφήσει να με καταβάλει. Δεν ήθελα να μιλήσω για αυτό κατά τη διάρκεια της χρονιάς, επειδή δεν ήθελα να δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να σκεφτεί ότι δεν αισθάνομαι καλά. Έπειτα από μερικά παιχνίδια μαθαίνεις απλά πώς να τα βγάζεις πέρα με αυτό.

Μερικές μέρες ξυπνάς και δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Πρέπει απλά να ξέρεις ότι είναι έτσι. Άλλες μέρες ζεις και είσαι μια χαρά. Δεν καταλαβαίνεις καν ότι το έχεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε Για το πώς το κατάλαβε, είπε: «Μετά το Wimbledon δεν ένιωθα καλά. Νόμιζα ότι ήταν κάποια ίωση. Ήμουν διακοπές και δεν ένιωθα καλά. Σκεφτόμουν πως είμαι εντάξει, θα το ξεπεράσω. Πήγα στην Ουάσινγκτον. Πονούσαν τα γόνατά μου, πονούσε το πόδι μου. Σκεφτόμουν “εντάξει, προχώρα”. Έπαιξα στο Μόντρεαλ και ακόμα δεν μπορούσα να νιώσω καλά. Ξυπνούσα και δεν μπορούσα να σηκώσω τα χέρια μου πάνω από τα κεφάλι. Δεν ήξερα τι ήταν. Πήγα στο γιατρό και μου είπε πως όλα είναι καλά, αλλά ήξερα ότι δεν είναι.

Όπως φάνηκε τελικά, έχω ένα αυτοάνοσο νόσημα, που είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οποία προχωράει και επιτίθεται στις αρθρώσεις».

Όσο για τον τρόπο που το αντιμετωπίσει, ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη που τελείωσα με τη σεζόν και μπορώ να το ελέγξω περισσότερο, ώστε να καταλάβω πως θα μπορώ να το ελέγξω γενικότερα. Στην αρχή σοκαρίστηκα. Νιώθεις πως είσαι ο πιο φιτ αθλητής στον κόσμο και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο».

Εκπληκτική ατμόσφαιρα σε αγώνα τένις (vid)

Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρευματοειδή αρθρίτιδα έχει η Βοζνιάκι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.