ΤΕΝΙΣ

Σάκκαρη: Πρόωρος αποκλεισμός στο US Open

Εκτός 3ου γύρου στα Majors, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, έμεινε η Μαρία Σάκκαρη καθώς αποκλείστηκε στο Αμερικανικό Όπεν.

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από το US Open,καθώς μετά από μια τρίωρη μάχη, ηττήθηκε με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 7-5) από την Κινέζα Σιγιού Γουάνγκ
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μόλις δυο μέρες μετά τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά, εκτός συνέχειας στο US Open, τέθηκε και η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, από τη Σιγιού Γουάνγκ με  2-1 σετ «3-6, 7-5, 7-5) μένοντας έτσι για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, εκτός 3ου γύρου στο Αμερικανικό Όπεν.

Στο πρώτο σετ η Μαρία Σάκκαρη, είδε το προβάδισμά 3-1 που είχε στα γκέιμ, να γίνεται 3-3 από την Κινέζα Νο 75 της κατάταξης απάντησε με εμφαντικό τρόπο. Συγκεκριμένα κέρδισε τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους, για να κλείσει το 1ο σετ με το επιβλητικό 6-3.

Στο 2ο σετ όμως η Γουάνγκ έκανε πρώτη το break και προηγήθηκε με 4-1. Όπως όμως έκανε και στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στην Τατιάνα Μαρία, η Σάκκαρη αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε 4-4.

Στο 12ο game κι ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σέρβιρε για να στείλει το σετ σε τάι μπρέικ η Κινέζα έκανε το μπρέικ και με 7-5 κι έτσι είχαμε την ισοφάριση 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ είχαμε παρόμοια εικόνα. Παρότι η Ελληνίδα, Νο 3 του κόσμου έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-1, η Γουάνγκ πήρε τρία συνεχόμενα γκέιμς, για να προσπεράσει με 4-3.

Η Σάκκαρη ισοφάρισε (4-4), εν συνεχεία οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους (5-5), αλλά η Κινέζα με μεγάλα χτυπήματα στο 11ο και 12ο γκέιμς κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη (7-5).

Πλέον η Σιγιού Γουάνγκ, στις «32» καλύτερες του Αμερικανικού Όπεν, την Παρασκευή (2/9), θα αντιμετωπίσει μια εκ των Άλισον Ρίσκε (Νο29) και Καμίλα Οσόριο Σεράνο (Νο70).

Exit mobile version