ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Εκτός ημιτελικών του «Barcelona Open» από τον κακό του δαίμονα Αλκαράθ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» απέναντι στον «κακό του δαίμονα» Κάρλος Αλκαράθ κι έμεινε εκτός συνέχειας στο «Barcelona Open».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» απέναντι στον «κακό του δαίμονα» Κάρλος Αλκαράθ (6-4, 5-7, 6-2) κι έμεινε εκτός συνέχειας στο «Barcelona Open».
tsitsipas
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και ο Κάρλος Αλκαράθ κατέθεσαν ό,τι είχαν, ο Ισπανός επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2) και πέρασε στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Ο εξαιρετικός 18χρονος, έκανε το 3Χ3 απέναντί στον 23χρονο Έλληνα και πλέον στ0υς «4» θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αυστραλό, Άλεξ Ντε Μινόρ ο οποίος νωρίτερα είχε αποκλείσει τον  Κάμερον Νόρι με 6-3, 5-7, 6-1.




Με την πρόκρισή αυτή, ο Κάρλος Αλκαράθ θα μπει στη 10άδα της Παγκόσμιας κατάταξης, όντας ο νεότερος που το καταφέρνει αυτό, από όταν το είχε ο πετύχει ο Ράφα Ναδάλ στις 25 Απριλίου του 2005, όταν ο επίσης Ισπανός τενίστας ήταν εκείνος 18 ετών!

Οσον αφορά τη μάχη με τον Τσιτσιπά ο Αλκαράθ επικράτησε για 2η φορά μέσα σε έναν μήνα τον Νο5 τενίστα στον πλανήτη (προηγήθηκε η νίκη στο Miami Open στις 30/3) και 3η φορά σε ισάριθμες συναντήσεις των δυο στο Tour.

Για να λυγίσει όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκαν 2 ώρες και 12 ώρες, ο οποίος είχε αγωνιστεί ξανά σήμερα (22/4), καθώς νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.




Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κάνει ένα εντυπωσιακό come back στο δεύτερο σετ και από 4-1 γκέιμς σκορ τα οποία έχανe επικράτησε με 5-7!

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ όμως ο αντίπαλός του προηγήθηκε ξανά με διπλό break, κάνοντας το τέλειο ξεκίνημα για το 4-0 και κάπου ουσιαστικά είχαν κριθεί όλα. Πάντως ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε κι εξάντλησε κάθε πιθανότητα νέα επιστροφής.




Exit mobile version