ΤΕΝΙΣ

US OPEN: «Αρχοντική» πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο! (vid)

Στον δεύτερο γύρο του US OPEN προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ (6-4-6-3) της Μάρτα Κόστιουκ!

Στον δεύτερο γύρο του US OPEN προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ (6-4-6-3) της Μάρτα Κόστιουκ!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Με «αέρα» μπήκε στο US OPEN η Μαρία Σάκκαρη, καθώς επικράτησε εύκολα της 19χρονης Ουκρανής Μάρτα Κόστιουκ με 2-0 σετ (6-4-6-3).

Στον δεύτερο γύρο του Αμερικάνικου γκραντ σλαμ η 26χρονη Ελληνίδα περιμένει πλέον την Κατερίνα Σινιάκοβα (Νο53). Η 25χρονη Τσέχα, επικράτησε της Σεβάστοβα επίσης με 2-0 σετ (με 7-6 (6), 6-3) στην δική της πρεμιέρα

Η Σάκκαρη παρά το κακό της ξεκίνημα (βρέθηκε πίσω με 2-0 γκέιμς) βρήκε γρήγορα τον καλό της εαυτό, εκμεταλλεύθηκε τα περισσότερα λάθης της άπειρης αντιπάλου της και με κρίσιμα μπρέικ πήρε μια εύκολη πρόκριση.

Έτσι ακόμη κι αν η Μαρία έκανε κάποια αχρείαστα λάθη (6 διπλά λάθη), ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σοβαρά από την ταλαντούχα Ουκρανή, παρά μόνο για κάποιο διάστημα στο πρωτο σετ.

Η Σάκκαρη έπαιξε επιθετικά και παρότι υπέπεσε σε κάποια αχρείαστα λάθη (6 διπλά και 24 αβίαστα), επέβαλλε το παιχνίδι της και με με 8  άσους και 27 winners έναντι (1 και 11 της αντιπάλου της έφτασε στη νίκη) έφτασε στη νίκη/πρόκριση

Αναμφίβολα «κλειδί» για την πρόκριση μεταξύ άλλων και δύο καθοριστικά μπρέικ στα δύο σετ που εκνεύρισαν την Κόστιουκ που έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της. Επίσης η Μαρία είχε εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας σε break points (4/5, 80%) και σε αντίθεση με τα 2/10 (20%) που μέτρησε η αντίπαλός της. Έτσι «έσβησε» την κακή μέρας στο 2ο σερβίς της, όπου κέρδισε μόλις 13/34 πόντους (38%).

Καθοριστικό το έκτο γκέιμ στο οποίο η Σάκκαρη έσωσε δύο μπρέικ πόιντ ισοφαρίζοντας με winner σε 3-3 για να συνεχίσει με μπρέικ (λάθος στο φιλέ από την Κόστιουκ) για να προηγηθεί με 4-3.

Κατόπιν κράτησε το σερβίς της και απέκτησε αέρα δύο γκέιμ (5-3) ενώ με δύο λάθη της αντιπάλου της ήρθε το μπρέικ για το 6-3 και η πρόκριση στον επόμενο γύρο!

Αυτή είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά στον 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν για την  πρωταθλήτριά μας. Η Μαρία, Νο17 του ταμπλό, κέρδισε για 11η φορά την πρεμιέρα της σε Major τουρνουά στις τελευταίες 12 εμφανίσεις της.

Διαβάστε επίσης:

Τσιτσιπάς: Πρώτο θέμα ο… Μάρεϊ κι ας κέρδισε ο Έλληνας αθλητής – Στο επίκεντρο η τουαλέτα του Στέφανου!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μια απαράδεκτη μετάδοση από το ελληνικό Eurosport – Υπέρ του Μάρεϊ συνεχώς λόγω του toilet break!

US Open: Επική πρόκριση για την Γραμματικοπούλου! (vid)

Exit mobile version