Το χαμένο σενάριο του Νίκου Φώσκολου Drive to Survive αποκλειστικά στο Netflix με πολύ δράμα και λίγη F1

Drive to Survive Netflix : Αυτή η σαπουνόπερα χρειάζεται ένα ξεκάθαρο τέλος για να προχωρήσουν όλοι ή μια μεγάλη μεταγραφή ο Δράκος επιστρέφει
Το χαμένο σενάριο του Νίκου Φώσκολου Drive to Survive αποκλειστικά στο Netflix με πολύ δράμα και λίγη F1

Drive to Survive Netflix : Πάρα πολύ σόου, πολύ λίγο άθλημα: Το “Drive to Survive” έχει πρόσφατα επικριθεί συχνά για αυτό – τι λέει ο πρώην προϊστάμενος της ομάδας Günther Steiner γι ‘αυτό και τι προτρέπει να κάνει η Formula 1

Η έναρξη της σεζόν της Formula 1 επισκιάστηκε από την εσωτερική μάχη εξουσίας στη Red Bull και τις κατηγορίες εναντίον του αφεντικού της ομάδας, Christian Horner. Οι τίτλοι εξερράγησαν από εβδομάδα σε εβδομάδα, ενώ τα αθλητικά γεγονότα στην πίστα έσβησαν στο παρασκήνιο.

Αυτό είναι σίγουρα μια επιτυχία για την επόμενη σεζόν της σειράς του Netflix “Drive to Survive”. Αλλά η Formula 1 δεν διατρέχει τον κίνδυνο να αποξενώσει τους οπαδούς της με αυτό το δράμα;

«Είναι δύσκολο να πει κανείς πόσο αναστατωμένοι είναι οι άνθρωποι γι’ αυτό», λέει το πρώην αφεντικό της ομάδας Haas, Günther Steiner, ο οποίος έχει αποκτήσει μια συγκεκριμένη θέση λατρείας μέσω του Netflix. «Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι σωστά».

Drive-to-Survive-Netflix-nikos-foskolos-formula1-f1

Η «σαπουνόπερα» της Red Bull δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από τον αθλητισμό

Drive to Survive Netflix : Είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα: «Αυτή η σαπουνόπερα χρειάζεται ένα ξεκάθαρο τέλος για να προχωρήσουν όλοι». Όμως το κεφάλαιο δεν έχει κλείσει ακόμα. Οι φήμες για μετακίνηση από τον Max Verstappen συνεχίζουν να σιγοβράζουν, ενώ ο Horner προφανώς εργάζεται για περαιτέρω προώθηση στο Red Bull Group .

Ο Στάινερ υποστηρίζει σαφείς συνθήκες. “Αυτή ήταν πάντα η άποψή μου. Όποιος έχει άδικο έχει άδικο, όποιος έχει δίκιο έχει δίκιο και συνεχίζουμε, όπως στην κανονική ζωή”, τονίζει το πρώην αφεντικό της ομάδας.

“Δεν ξέρω πόση ζημιά μπορεί να κάνει. Νομίζω ότι θα ανακάμψει από αυτό. Επειδή είναι για το άθλημα. Υπάρχει μια σαπουνόπερα σε εξέλιξη που δεν πρέπει να αποσπά πολύ την προσοχή από το άθλημα. Και υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτό το άθλημα. Επομένως, δεν πρέπει να βλέπουμε πάντα μόνο τα αρνητικά», είπε ο Στάινερ.

Επειδή η Formula 1 εξακολουθεί να βρίσκεται σε «πολύ καλή θέση» όσον αφορά τους αριθμούς τηλεθεατών. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να διατηρηθεί για πάντα. “Αλλά η ταινία του Χόλιγουντ θα βγει τον επόμενο χρόνο. Αυτό θα προσελκύσει πολλούς νέους θεατές”, πιστεύει ο 58χρονος.

Drive to Survive Netflix – Steiner: Οι θαυμαστές θέλουν να δουν περισσότερα από έναν αγώνα

Σε γενικές γραμμές, προτρέπει τη Formula 1, τις ομάδες και τους οδηγούς της να παραμείνουν ανοιχτοί σε νέα πράγματα. “Νομίζω ότι είναι καλό όταν προσπαθείς να κάνεις νέα πράγματα. Όταν σκέφτομαι το Γκραν Πρι του Μαϊάμι, ήταν το ίδιο την πρώτη χρονιά.”

“Κοιτάξτε όλα τα νέα πράγματα που έχουν κάνει για να είναι το άθλημα πιο διασκεδαστικό και πόσοι άλλοι αγώνες ακολούθησαν το παράδειγμά τους επειδή συνειδητοποίησαν ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ελκύονται από αυτά τα πράγματα.”

Drive-to-Survive-Netflix-nikos-foskolos-formula1-f1

Φυσικά, οι αγώνες πρέπει να είναι το πιο σημαντικό πράγμα, τονίζει ο Steiner. Το ίδιο συμβαίνει και στο Μαϊάμι. “Αλλά μπορείς να προσφέρεις στους ανθρώπους πολλή ψυχαγωγία γιατί έχει να κάνει και με ψυχαγωγία εκτός αγώνων. Είναι το 2024. Πριν από 20 χρόνια ίσως απλώς θέλαμε να δούμε έναν αγώνα.” Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Είναι περισσότερο για μια «περιεκτική εμπειρία». “Και νομίζω ότι το Μαϊάμι το έβαλε αυτό στο ημερολόγιο. Και πολλές άλλες πίστες το έχουν δει και προσπαθούν να κάνουν κάτι παρόμοιο – ο καθένας με τον δικό του τρόπο.”

«Οι διοργανωτές είδαν ότι λειτουργεί επειδή μπορεί να προσελκύσει κόσμο στο άθλημα, και αυτό θέλουμε», τονίζει ο Steiner, ο οποίος έχει αναλάβει το ρόλο του πρεσβευτή για το φετινό Grand Prix του Μαϊάμι .

Το Μαϊάμι ως σημείο αναφοράς όσον αφορά την πτυχή της ψυχαγωγίας

Drive to Survive Netflix : Η μητρόπολη των ΗΠΑ έχει «ανεβάσει σίγουρα τον πήχη» έτσι ώστε και άλλοι χώροι να πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. “Και νομίζω ότι είναι καλό για τον αθλητισμό γιατί κάτι πρέπει να γίνει γενικά. Όπως είπα, οι άνθρωποι θέλουν δώδεκα ώρες διασκέδασης, όχι μόνο δύο ώρες”, λέει ο Steiner.

“Έτσι οι καλοί διοργανωτές θα κάνουν κάτι και θα προσπαθήσουν να μείνουν ενημερωμένοι και οι κακοί θα εξαφανιστούν. Επειδή η FOM έχει την επιλογή να εισαγάγει νέους αγώνες επειδή υπάρχουν αρκετοί αγώνες εκεί έξω. Έτσι πιστεύω ότι πολλές πίστες αγώνων στην Ευρώπη θα πάει προς αυτή την κατεύθυνση».

Drive-to-Survive-Netflix-nikos-foskolos-formula1-f1

“Για να φτάσετε στο επίπεδο του Μαϊάμι, φυσικά χρειάζεστε την υποδομή που έχετε σε μια δροσερή πόλη όπως το Μαϊάμι, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε το ίδιο πράγμα. Μπορείτε να σκεφτείτε τις δικές σας ιδέες”, λέει ο Στάινερ, ελπίζοντας για τη δημιουργικότητα των άλλων.

Αφού εγκατέλειψε το ρόλο του ομαδικού αφεντικού, εργάζεται κυρίως ως ειδικός στη Formula 1 και εργάζεται για το δεύτερο βιβλίο του. Συνεχίζεται επίσης η συνεργασία με το Netflix.

“Δεν ξέρω πόσο βγαίνουν από αυτό. Ίσως είμαι ο πιο βαρετός τύπος και δεν τους βγάζει τίποτα”, λέει γελώντας ο Στάινερ. “Αλλά όχι, συνεχίζουν να κάνουν γυρίσματα. Έχουν κάνει πολλά μαζί μου στις νέες μου δουλειές, αλλά δεν ξέρω πόσο θα βγάλουν.”

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το χαμένο σενάριο του Νίκου Φώσκολου Drive to Survive αποκλειστικά στο Netflix με πολύ δράμα και λίγη F1», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!