ΣΠΟΡ

«Το ποδήλατο στη ζωή μας» στην 4η Historica στη Ρόδο!

Πολυήμερη εκδήλωση για το παρελθόν του μέσου κίνησης & αθλήματος
«Το ποδήλατο στη ζωή μας» στην 4η Historica στη Ρόδο!

Το ποδήλατο ξεκίνησε ως μέσο μετακίνησης των ανθρώπων αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε άθλημα αλλά και τρόπος άσκησης και αναψυχής! Και συνοδεύει μικρούς και μεγάλους πάνω από δύο αιώνες τώρα, σε αριθμούς που φτάνουν σε όλο τον Κόσμο πάνω από ένα δισεκατομμύριο ποδήλατα και φυσικά αναβάτες!

Στη Ρόδο λοιπόν, μια περιοχή όπου η ποδηλασία έχει ισχυρή παράδοση, τόσο ως άθλημα όσο και ως χόμπι, οργανώνεται από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου ένα multi event με επωνυμία Historica, με σκοπό να προβάλει το ποδήλατο και να ενημερώσει για τη χρησιμότητά και τις ωφέλειές του!

«Το ποδήλατο στη ζωή μας» στην 4η Historica στη Ρόδο!

Είναι η 4η φορά που η πρωτοβουλία των εμπνευστών της ειδικής αυτής δράσης, του παλιού πρωταθλητή Γιώργου Βογιατζή, του Μιχάλη Καρπαθάκη και της Νεμρά Μπάστιαλη θα πραγματοποιηθεί στο «σμαραγδένιο νησί», με διοργανωτή τον ποδηλατικό Όμιλο «Ιβίσκος» και στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου κ.α.

«Το ποδήλατο στη ζωή μας» στην 4η Historica στη Ρόδο!

Αναλυτικά οι δράσεις που θα γίνουν:

24-29/10 Έκθεση ιστορικών ποδηλάτων στο Νεστορίδειο Μέλαθρο (νότια πτέρυγα) στην πόλη της Ρόδου & 31/10- 2/11 στις Πηγές Καλλιθέας. Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης!

28/10 (ώρα 4.30μμ.) Διασυλλογικός αγώνας πίστας, στο ιστορικό δημοτικό στάδιο και ποδηλατοδρόμιο «Διαγόρας»

29/10 (10.30 π.μ.) Ποδηλατική Γιορτή για παιδιά πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νότιο Αιγαίου.

30/10 (10.30π.μ.) Ιστορική ποδηλασία 50χλμ. με εκκίνηση & τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να προβληθεί το ποδήλατο και η ποδηλασία ως καθημερινή συνήθεια αλλά και ως άθλημα που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο και στην Ελλάδα, αφού είναι γνωστό ότι σε πολλές χώρες της Γης ανταγωνίζεται ή ξεπερνά σε δημοφιλία το ποδόσφαιρο , το μπάσκετ, το στίβο, το κολύμπι κ.α!

Μια θαυμάσια ποδηλατική εμπειρία για όλους, όχι μόνο στη Ρόδο και στα κοντινά νησιά , αλλά και από άλλες περιοχές να παρακινηθούν και να μετάσχουν στην 4η Historica, που συμπίπτει και με τις αργίες της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.historica.gr, facebook: HistoricaGreece, instagram: historica_greece 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Μαμουζέλος

Άφησε το αγωνιστικό τρέξιμο στο στίβο για τις νομικές σπουδές και την δημοσιογραφία, όπου έμεινε επαγγελματικά για 40 χρόνια, δουλεύοντας στην τηλεόραση, σε αθλητικές & πολιτικές εφημερίδες, περιοδικά & ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μάλλον είναι ρέκορντμαν Ελλάδας, αφού ταξίδεψε σε 36 χώρες 5 ηπείρων, σε πάνω από 110 πόλεις, κάλυψε 13 ΟΑ (θερινούς/χειμερινούς), 33 Παγκόσμια & Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου (ανοικτού/κλειστού) 4 Μουντιάλ & 1 Euro ποδοσφαίρου, 6 Μεσογειακούς και αμέτρητους αγώνες πολλών σπορ! Εμβάθυνε στον αθλητισμό και στα ΜΜΕ μέσα από διάφορους τομείς δράσης και εμπειριών, εμπνεύσθηκε τον τίτλο της εφημερίδας Sportime (1994) και εισήγαγε στην ΕΡΤ τους χειμερινούς ΟΑ (1992)! Τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μπότση, την ΕΟΕ, τον ΣΕΓΑΣ κ.α. φορείς. Συγγραφέας ή 6 βιβλίων, γράφει θέματα & άρθρα για να ενοχλείται η εξουσία & να μαθαίνουν οι νεότεροι…

ΣΧΟΛΙΑ