ΒΟΛΕΪ

Αλεξανδρούπολη: Η μάνα του ελληνικού βόλεϊ!

Αλεξανδρούπολη και Έβρος αποτελούν χρόνια τώρα τη μεγαλύτερη πηγή αθλητών και αθλητριών του βόλεϊ.
Αλεξανδρούπολη: Η μάνα του ελληνικού βόλεϊ!

Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί εδώ και χρόνια την ακριτική πόλη που χαρακτηρίζεται από το «μικρόβιο» του βόλεϊ προσφέροντας περισσότερους από 50 αθλητές και αθλήτριες στις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Το βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη είναι το άθλημα που όλοι έχουν παίξει κάποια στιγμή, είτε σε ακαδημίες είτε σε ομάδες. Στα σχολεία τα φιλέ είναι πάντα στημένα και τα παιχνίδια τρέχουν συνέχεια. Όλοι έχουν περάσει κάποια στιγμή από το κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» για να παρακολουθήσουν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είτε στην Α’ κατηγορία βόλεϊ είτε σε μικρότερες κατηγορίες.

Η ακριτική πόλη του Έβρου όπως και ολόκληρος ο Έβρος έχουν βγάλει κάποιους από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών. Από τον πατριάρχη του ελληνικού βόλεϊ Μιχάλη Παρασκευόπουλο μέχρι τον ομογενή Γιώργο Καμπερίδη (έμεινε στην ιστορία ως «ο άνθρωπος που έμαθε βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη») η παράδοση στον Έβρο συνεχίζεται.

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό για την αθλητική κουλτούρα της περιφερειακής ενότητας Έβρου, που έχει μακρά παράδοση στην πετοσφαίριση κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή στα περίπτερα.

Το αφιέρωμα και η συλλεκτική έκδοση «Οι Τόποι Μας-Αλεξανδρούπολη» κυκλοφορεί την Κυριακή 19/11 με την «Καθημερινή».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις