SPORTMINUTE

Οι τίτλοι περνούν από το… κέντρο

Η ισορροπία του «κιτρινόμαυρου» άξονα λόγω των κατανεμημένων ευκαιριών από τον Μανόλο Χιμένεθ, μοιάζει να είναι το κλειδί της φετινής επιτυχίας της ΑΕΚ
Οι τίτλοι περνούν από το… κέντρο

Κάθε πράγμα, λένε, που συμβαίνει στη ζωή, συμβαίνει για κάποιο λόγο. Η διακοπή του πρωταθλήματος πρωτίστως λόγω των σκηνικών της Τούμπας και δευτερευόντως λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, έκοψε, καλώς ή κακώς το ρυθμό που είχε βρει η ΑΕΚ.

Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί και μία υπενθύμιση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ότι…. κάτι καλό κάνουν για να βρίσκονται στην κορυφή.

Περισσότερο από όλους, το διάλειμμα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον αρχιτέκτονα του όλου εγχειρήματος, Μανόλο Χιμένεθ, υπενθυμίζοντάς του πως ο δρόμος στον οποίο οδηγεί την ομάδα του, είναι ο σωστός.

Η προσπάθεια, η δουλειά και οι συμβουλές του Ισπανού τεχνικού αντικατοπτρίζονται στον πυρήνα της Ενωσης. Εκεί όπου επικρατεί μία απαράμιλλη αρμονία, παρά τα χτυπήματα της μοίρας που έπληξαν το ρόστερ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι απουσίες των Γιόχανσον και Μάνταλου, υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες, θα είχαν κόψει στα δύο τον άξονα της ΑΕΚ.

Παρόλα αυτά, ο Χιμένεθ με σύμμαχο το άκρως υπολογισμένο ροτέισον κράτησε το «καράβι» στην πορεία του αποφεύγωντας όλα τα βράχια. Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» ήθελε πάσει θυσία να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Οι τίτλοι άλλωστε περνούν από το…κέντρο.

Η ισορροπία που χαρακτηρίζει τον άξονα της Ενωσης λόγω των ισόποσα κατανενημένων ευκαιριών του τεχνικού της, αποτελεί το κλειδί που ενδεχομένως θα οδηγήσει τον σύλλογο στα τρόπαια στο τέλος της χρονιάς.

Από τους νεοφερμένους Μοράν και Μασούντ, μέχρι τους πιο παλιούς οι συμμετοχές είναι ευθυγραμμισμένες σε εκνευριστικό βαθμό, χωρίς να διαταράσσεται η χημεία της ενδεκάδας.

Παρότι ο Ισπανός, ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του για να θυμίσει τον παίκτη που ο κόσμος έμαθε στην Πριμέρα Ντιβισιόν, η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο δεν στοιχίζει στην ΑΕΚ. Κάθε άλλο μάλιστα, αλλά του δίνεται η δυνατότητα να βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός έχοντας ήδη παίξει σε οκτώ ματς.

Το παράδειγμα του Μοράν απλώς αναφέρεται ενδεικτικά για να κατανοήσουμε πως ο Χιμένεθ κυνηγά την αξιοποίηση κάθε ποδοσφαιριστή. Απόδειξη ότι από την ελευσή του, στις αρχές Γενάρη, το κοντέρ των μέσων έχει «γράψει» τα εξής: Γαλανόπουλος  εννιά συμμετοχές, Σιμόες και Αϊντάρεβιτς οκτώ, Κονέ επτά, σε μία γραμμική απεικόνιση που παρεκκλίνει μόνο στον Μασούντ που έχει δεκατρείς.

Ορισμένοι θα επικετρωθούν στον ελληνικό κορμό για να ερμηνεύσουν την επιτυχημένη για την ώρα φετινή διαδρομή της ΑΕΚ, κάποιοι στην άμυνα και άλλοι στην επίθεση. Ομως, η αλήθεια βρίσκεται, πάντα κάπου στη μέση και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο «κιτρινόμαυρο» κέντρο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι τίτλοι περνούν από το… κέντρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.