ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διθύραμβοι Ισραηλινών για τους Κύπριους κομάντο: «Πυροβολούν με Micro Tavor X-95 στο κατάλευκο Τρόοδος»

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα του ισραηλινού καναλιού φιλοξενούνται και δηλώσεις από Κύπριους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων ενώ γίνεται και ειδική αναφορά στο πόσο άρτια εκπαιδευμένοι είναι οι Κύπριοι των κομάντο.
Διθύραμβοι Ισραηλινών για τους Κύπριους κομάντο: «Πυροβολούν με Micro Tavor X-95 στο κατάλευκο Τρόοδος»

Κανάλι του Ισραήλ εξυμνεί τους Κύπριους κομάντο, που κάνουν επίδειξη δύναμης στα βουνά του Τροόδους με αφορμή την άσκηση των Ισραηλινών, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα του ισραηλινού καναλιού φιλοξενούνται και δηλώσεις από Κύπριους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων ενώ γίνεται και ειδική αναφορά στο πόσο άρτια εκπαιδευμένοι είναι οι Κύπριοι των κομάντο.

Οι Ισραηλινοί ανέφεραν «ευλογώντας τα γένια τους», ότι οι Κύπριοι αλεξιπτωτιστές χρησιμοποιούν ισραηλινά αυτόματα τυφέκια.

Κατά τη διάρκεια της χιονισμένης θερινή διαβίωσης, Κύπριοι στρατιώτες πυροβολούσαν τους στόχους τους με τυφέκια Micro-Tavor και ελαφριά πολυβόλα Negev, αναφέρει ισραηλινή ιστοσελίδα.

Είναι γνωστό ότι επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο έχουν εξοπλιστεί με όπλα και ηλεκτρο-οπτικές συσκευές από ισραηλινές εταιρείες IWI και Meprolight.

Εθνική Φρουρά Κύπρου

Στις χιονισμένες πλευρές του Τροόδους, οι Κύπριοι κομάντος πυροβολούσαν με τουφέκια Micro Tavor X-95, με το πολυβόλο Negev και τον εκτοξευτή χειροβομβίδων 40 mm, όλα κατασκευασμένα από την IWI.

Είναι γνωστό ότι Ισραηλινοί και Κύπριοι κομάντος ασκούνται συχνά με ειδικές ασκήσεις σε σενάρια ανακατάληψης χωριών, ραντάρ και δολιοφθορές. Πάντα σε αυτές τις ασκήσεις έχουμε και την συμμετοχή αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων.

Οι Ισραηλινοί κομάντος μαζί με Κύπριους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων σχεδόν πάντα ασκούνται στο Τρόοδος, το οποίο θα αποτελέσει πιθανόν σημείο πιθανής σύγκρουσης στο σενάριο τουρκικής επιθετικής ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: «Βρώμικο» σχέδιο της Άγκυρας – Εμπλέκει τα Κατεχόμενα!

Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι πριν δύο μήνες υλοποιήθηκαν και ασκήσεις της Ισραηλινής αεροπορίας με τη Κυπριακή αεράμυνα.

Ο λόγος είναι ότι η Κύπρος διαθέτει ρωσικά συστήματα TOR-M1 και BUK τα οποία διαθέτουν και αραβικές χώρες. Από την άλλη η Κύπρος επωφελείται καθώς η αεράμυνα αντιμετωπίζει αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη όμοια με αυτά που διαθέτει η Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε στείλει στην μεγαλόνησο πάνω από 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ καθώς και 300 επίλεκτους Ισραηλινούς κομάντος της γνωστής δύναμης Ματ Καλ.

Δύο ισραηλινά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J-30 μετέφεραν πάνω από 200 επίλεκτους Ισραηλινούς κομάντος από την βάση τους στο Νevatim στην Πάφο, ενώ έξι αεροσκάφη F-15C / D της 106 μοίρας παρείχαν κάλυψη και προστασία πάνω από την Α.Μεσόγειο.

Η αμυντική συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ έχει μεταβάλει την γεωπολιτική διάσταση στο νησί παρά τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ και μια πιθανή εκ περιτροπής παρουσία ελληνικών αεροσκαφών, θα έδινε άλλο «αέρα» στην Λευκωσία που αντιμετωπίζει ειδικά αυτό το διάστημα το σενάριο της διχοτόμησης του νησιού από την Άγκυρα.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διθύραμβοι Ισραηλινών για τους Κύπριους κομάντο: «Πυροβολούν με Micro Tavor X-95 στο κατάλευκο Τρόοδος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.