SPORTMINUTE

Επιστημονική κοινότητα σε ρυθμούς… ΑΕΚ!

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ενωσης, Λάκης  Νικολάου και Άλκης Καλλιακμάνης παρουσίασαν όλες τις λεπτομέρειες πρώτης επιστημονική ημερίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ
Επιστημονική κοινότητα σε ρυθμούς… ΑΕΚ!

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα κινείται σε ρυθμούς… ΑΕΚ! Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης, στην αίθουσα «Γιάννης Ξενάκης», ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου Λάκης Νικολάου (επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Ένωσης) και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και γιατρός της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλκης Καλλιακμάνης, ανέλυσαν όλα όσα θα συμβούν την 28η Μαρτίου, στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για την 1η επιστημονική ημερίδα υπό την αιγίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, της οποίας το θέμα, «Τραυματισμοί οπίσθιων μηριαίων μυών: Από τα επιστημονικά ευρήματα στην κλινική πρακτική», ήδη έχει συγκεντρώσει διεθνές ενδιαφέρον. Στους 18 ομιλητές, εκτός από κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες, θα βρίσκεται ο Γκουντέλις Μιντάγκουας (μέλος του ιατρικού τιμ της Μπαρτσελόνα), καθώς και ο Χουάν Ρίμπας (επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Σεβίλλης) με τον Δρ Μιγκέλ Μορίγια (ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης). Μία ημερίδα στην οποία αναμένεται να μιλήσει και ο ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων», Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι!

Μεταξύ άλλων, ο Δρ Λάκης Νικολάου επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος από την ΑΕΚ: «Δεν είναι μόνο η πρώτη φορά που το κάνει η ΑΕΚ αλλά είναι και η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια προσπάθεια στον ελλαδικό χώρο γενικότερα. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από την επιμονή του Άλκη Καλλιακμάνη, στην προσπάθεια να επιμορφώσουμε λίγο περισσότερο όχι μόνο τους συναδέλφους ορθοπεδικούς, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές και όσους είναι γύρω από τον ιατρικό χώρο, αλλά για να ενημερώσουμε και τους δημοσιογράφους και τον κόσμο για τις δυσκολίες που συναντάμε σε έναν τραυματισμό.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η ημερίδα θα είναι μόνο η αρχή. Πρόθεσή μας ήταν να ασχοληθούμε με ένα θέμα και αυτό να είναι οι θλάσεις, οι οποίες ταλανίζουν τις περισσότερες ομάδες παγκοσμίως. Είναι ένα θέμα που δεν έχουμε καταφέρει να το λύσουμε ακόμα και στα μεγάλα κλαμπ. Θα υπάρχει για αυτό το θέμα ολόκληρη κάλυψη, ακόμα και για την ψυχολογική στήριξη του αθλητή κατά τη διάρκεια ενός τραυματισμού

Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλο το επιστημονικό φάσμα. Μάλιστα, επιτελεία των άλλων ομάδων θα συμμετάσχουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Το ιατρικό επιτελείο δε του ΠΑΟΚ θα είναι μέσα στους ομιλητές».

Ο Αλκης Καλλιακμάνης, από την άλλη, υπογράμμισε την προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ για να ενώσει τις δυνάμεις της με αυτές των ιατρικών επιτελείων άλλων ομάδων εντός και εκτός συνόρων.

«Όπως είπε και ο δάσκαλός μου Παντελής Νικολάου, αυτή είναι μία προσπάθεια που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι κάτι που το βλέπουμε σαν πνευματικό μας παιδί. Σκοπός μας είναι σαν ομάδα και σαν σύλλογος να προχωρήσουμε και να φέρουμε αυτήν την τεχνογνωσία πάρα πολύ κοντά στο ποδόσφαιρο στους αθλητές, στους γυμναστές, στους φυσικοθεραπευτές και στους γιατρούς.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει μέσα και από αυτές τις διαδικασίες. Θεωρούμε ότι η ΑΕΚ έχει παρελθόν παρόν και μέλλον και με βάση αυτούς τους δρόμους προχωράμε. Ήδη οι πρώτες ενδείξεις και η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Προσπαθήσαμε μέσω των επαφών που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια να φέρουμε τα ιατρικά επιτελεία ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη. Υπήρχαν κι άλλες ομάδες οι οποίες έδειξαν ενδιαφέρον να βρεθούν στην Ημερίδα.

Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα βρεθούν και άλλοι δίπλα μας διότι αυτό που επιθυμούμε, είναι να μην είμαστε μόνοι μας αυτή την προσπάθεια».

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέσω του afea.gr (congress@afea.gr, τηλ: 210 3668853) αλλά και μέσω της ΠΑΕ ΑΕΚ (vnomikou@aekfc.gr, τηλ: 210 6855850).

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιστημονική κοινότητα σε ρυθμούς… ΑΕΚ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.