Μετά τα γεγονότα στην Τούμπα η επιθυμία του Πρωθυπουργού είναι η πάταξη των βίαιων γηπεδικών συμπεριφορών

Η εποπτεία του ελληνικού ποδοσφαίρου από ισχυρούς οργανισμούς όπως η FIFA και η UEFA, δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τις εκδηλώσεις βίας στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ. Για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται πως παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, καθώς και τους Υπουργούς Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και Χριστόφορο Βερναρδάκη, πραγματοποίησε σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή (16/03) επί του φλέγοντος θέματος, προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα είναι να τεθεί σε ισχύ ένα σχέδιο για την δημιουργία ειδικού τμήματος που θα ασχολείται με το αθλητικό έγκλημα. Μετά τα γεγονότα της Τούμπας (11/03), αυτή η σκέψη φαίνεται να μετατρέπεται σε απτή πραγματικότητα. Το «Τμήμα αθλητικού εγκλήματος» μοιάζει μονόδρομος για την πάταξη βίαιων αθλητικών συμπεριφορών.

Μία νομοθετική και εκτελεστική συνάμα πρωτοβουλία με αρμόδιο τον αθλητικό εισαγγελέα, αλλά και την ελληνική αστυνομία, η οποία καλείται να διασφαλίσει την τήρηση των νόμων.