SPECIALS

Τι χωρίζει Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Λαρεντζάκη;

Μετά τον αγώνα στα Λιόσια, Ολυμπιακος, ΑΕΚ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης ανταλλάσουν αιχμηρά βέλη! Για όλα υπάρχει εξήγηση
Τι χωρίζει Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Λαρεντζάκη;

Από τον Ιούλιο του 2019 όταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και η ΑΕΚ χώρισαν τους δρόμους τους η μεταξύ τους σχέση δεν ήταν καλή.

Κι ας είχαν προσπαθήσει τότε, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο παίκτης να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Το «διαζύγιο» του ’19 δεν ήταν ήρεμο. Το αντίθετο! Και μπορεί καμιά από τις δύο πλευρές να μην το ανέφερε ποτέ ανοιχτά, αλλά ισχύει. Κι ας το διαψεύσουν (για τους δικούς τους λόγους) ακόμα και τώρα.

Τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα στα Λιόσια και τη δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού, δεν τιμούν ασφαλώς το πρωτάθλημα, δεν αρέσουν σε κανέναν και δε θέλαμε να τα ζήσουμε. Ότι κάτι συνέβη στη φυσούνα δεν το αρνείται κανείς, απλώς κάθε πλευρά δίνει τη δική της εκδοχή.

Το «χορό» των non paper άνοιξε η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ενημέρωση, λίγο μετά το τέλος του αγώνα, που ανέφερε τα εξής:

«Τόσο στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, όσο και μετά το τέλος αυτής, η αποστολή της ομάδας μας δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της Ένωσης, οι οποίοι εκτόξευσαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Στο τέλος, δε του αγώνα μερίδα οπαδών εισέβαλλε στην φυσούνα και κινήθηκε απειλητικά κατά μελών της «ερυθρόλευκης» αποστολής, έχοντας ως βασικό στόχο τον γκαρντ του Ολυμπιακού, Γιαννούλη Λαρεντζάκη»

Η ΚΑΕ ΑΕΚ απάντησε με δική της ενημέρωση:

«Δεν είχαμε σκοπό να πούμε οτιδήποτε. Θέλαμε να μείνουμε ταπεινά στο αγωνιστικό κομμάτι. Επίσης όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν ποιος και τι…

Υπήρξαν, ωστόσο, δημοσιεύματα (με τη διαδικασία non paper) για «καταγγελία» του ΟΣΦΠ «περί επίθεσης οπαδών της ΑΕΚ στη φυσούνα, στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα». Με τη σειρά μας καταγγέλλουμε, ότι κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα με πρακτικές παρελθόντων ετών, που παραπέμπουν σε γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα «στο δικό τους γήπεδο». Ψέματα και αδιανόητα όσα γράφτηκαν/καταγγέλθηκαν λοιπόν.

Υπήρξε ένταση; Ναι… Και υπήρξε ένταση πολύ πριν από τον  αγώνα, και σε όλο τον αγώνα, με αποκλειστική ευθύνη αθλητή του αντιπάλου μας, ο οποίος με χειρονομίες και ύβρεις προκαλούσε τους οπαδούς μας και όχι μόνο, με τη συμπεριφορά του.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε με ονόματα και στοιχεία»

Η συνέχεια δόθηκε από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη ο οποίος απάντησε προς την ΑΕΚ με story στην προσωπική του σελίδα στο Instagram. Θεωρείται προφανές ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός του έδωσε την άδεια καθώς δε νοείται σε μια μεγάλη ομάδα, ένας παίκτης να προχωρά σε καταγγελία χωρίς να έχει την αντίστοιχη άδεια.

Ο Λαρεντζάκης ανέφερε τα εξής:

«Από την ώρα που μπήκα χθες στο γήπεδο άκουγα να με βρίζουν και να λένε πολλά. Πάρα πολλά. Κανένα πρόβλημα. Προσπαθούσα να κάνω τη δουλειά μου και να βοηθήσω την ομάδα που αγωνίζομαι. Στο τέλος του αγώνα ήρθε ένας φίλος της ΑΕΚ μαζί με έναν παράγοντα της ομάδας και με έβριζαν χυδαία. Ούτε εκεί απάντησα, μέχρι τη στιγμή που γύρισε και μου είπε ο φίλος της ΑΕΚ να πεθάνει η μάνα μου και να τη βρω κρύα όταν γυρίσω σπίτι. Εκεί ξεχείλισε το ποτήρι και αντέδρασα μέσα στη φυσούνα μόνο προς το συγκεκριμένο άτομο.

Με την ΑΕΚ πέρασα τρία χρόνια και κατέκτησα τίτλους προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο. Χάρισα πολλά χρήματα και δεν προσέφυγα στα δικαστήρια για να μην δημιουργήσω πρόβλημα. Πραγματικά λυπάμαι όταν λένε ότι εγώ προκάλεσα και το λένε αυτοί που ξέρουν πολύ καλά τι έχουν κάνει. Αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους πιο σημαντικούς από την ομάδα και τους αθλητές»

Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τόσο η ΚΑΕ Ολυμπιακός όσο και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εννοούν τον GM της ΑΕΚ, Γιώργο Χήνα ως έναν εκ των υπευθύνων για το επεισόδιο.

Η ΑΕΚ απάντησε με ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΛΕΟΝ, ανέφερε ότι θα βρει εκείνον που έβρισε τη μητέρα του αθλητή και θα τον αποβάλλει από κάθε αγώνα της ομάδας, αλλά ΔΙΕΨΕΥΣΕ τον παίκτη στο κομμάτι που ανέφερε ότι χάρισε χρήματα στην ΑΕΚ όταν αποχώρησε. Και παράλληλα τον κατηγόρησε για προκλήσεις.

«Είναι πρόδηλο, ότι το… περιμέναμε! Είχαμε βεβαίως μία ελπίδα, ότι ίσως κάναμε λάθος. Εις μάτην… Δεν κάναμε…

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, στον οποίο ουδέποτε αναφερθήκαμε επισήμως από χθες, ως ΚΑΕ, με ανάρτησή του εγκαλεί την ομάδα μας και έναν ολόκληρο λαό.

Πράγματι, και στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, πιστώνεται η χρυσή τριετία της ΑΕΚ, όπως και σε όλους εξ ίσου τους αθλητές, τους προπονητές, τα στελέχη, τους λοιπούς εργαζομένους, τους εθελοντές μας, αλλά και στον υπερήφανο κόσμο μας. Όλοι μαζί συνέβαλαν με τον έναν ή άλλο τρόπο στην αναγεννησιακή της πορεία.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν χάρισε χρήματα στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ τον διευκόλυνε για να ικανοποιήσει την επιθυμία του.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης άφησε την ΑΕΚ, όταν εκείνη του προσέφερε νέα πολυετή συνεργασία, διότι παρότι παίκτης της ΑΕΚ είχε προαποφασίσει για το μέλλον του έχοντας συμφωνήσει με άλλη ομάδα.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, προκαλούσε «τον πάγκο της ΑΕΚ», με χειρονομίες, δίχως αφορμή και αιτία, από τον αγώνα του ΣΕΦ, αγνοώντας το θυμικό των οπαδών της ΑΕΚ, και δείχνοντας ασέβεια στα σύμβολα, που εκπροσωπεί η ομάδα μας,  ενώ χθες από την… προθέρμανση, ειρωνεύτηκε και προκάλεσε στελέχη και κόσμο της ΑΕΚ. Προκαλούσε δε, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με προφανή σκοπό να οξύνει τα πνεύματα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση και τους διαιτητές, οι οποίοι τον τιμώρησαν (μόνο) μία φορά, ενώ τον παρατήρησαν πολλάκις.

Ουδόλως θα μας απασχολούσαν τα άνωθεν, αν ο ίδιος δεν συνέχιζε αυτό τον κύκλο αντιπαράθεσης, που για δικούς του λόγους, ο ίδιος άνοιξε και δεν επιθυμεί να κλείσει.

Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει κρίση. Ξέρει καλά και να επιβραβεύει όσους τιμούν τη φανέλα διαχρονικά. Διαχρονικά… Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα, ακόμα και στην εφετινή απαιτητική περίοδο, όταν και χειροκροτήθηκαν πρώην παίκτες μας.

Αδιανόητο να προσβάλλεται ένας ολόκληρος λαός, με αναρτήσεις του είδους και «κροκοδείλια δάκρυα», που δεν πείθουν κανέναν νοήμονα.

Καταδικαστέα ασφαλώς η όποια αναφορά στη μητέρα του αθλητή. Θα αναζητηθεί ο «φίλος της ΑΕΚ», που ξεστόμισε όσα αναφέρει ο αθλητής στην ανάρτησή του και θα αποβληθεί από τους αγώνες μας. Η Διοίκηση της ΑΕΚ δεν θα δείξει καμία ανοχή, αν και στο Γήπεδό μας (Άνω Λιόσια ή ΟΑΚΑ) ουδέποτε παρατηρήθηκαν επί 8ετία τέτοια φαινόμενα…

Αδιανόητο, να επιτίθεται ο αθλητής και σε στελέχη της ΑΕΚ, πολλώ δε μάλλον σε στελέχη, που γνωρίζει καλά, ότι του στάθηκαν προσωπικά στην ανέλιξη της καριέρας του, και να δημιουργεί εντυπώσεις.

Λυπούμαστε…

Λυπούμαστε, που ο συγκεκριμένος αθλητής, έπεσε τόσο χαμηλά… Αυτό, αλήθεια είναι, δεν το περιμέναμε!

Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι η αντιπαράθεση θα τελειώσει εδώ.  Ελπίζουμε (πάλι) να μη χρειαστεί να επανέλθουμε καταγράφοντας λεπτομερώς τα περιστατικά, που αφορούν στις απίθανες ύβρεις από την ώρα, που πάτησε το πόδι του στο παρκέ του Κλειστού των Άνω Λιοσίων, και όχι μόνο…

Ας παραδειγματιστεί από τη συμπεριφορά των υπολοίπων στην ομάδα του. Ο αθλητής Κώστας Σλούκας, ο οποίος εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί της αναμέτρησης, φανέρωσε εντός και εκτός παρκέ μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητας υψηλού επιπέδου, που διαθέτει. Ο Κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, στη Συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση, απέδωσε τα εύσημα στην ΑΕΚ για την εμφάνισή της.

Εμείς χάσαμε, χθες… Στενοχωρηθήκαμε… Δεν αναζητήσαμε δικαιολογίες στο «παγκόσμιο ρεκόρ» ατυχιών μας, ή αλλού… Δεν το κάναμε ποτέ εφέτος, αλλά και δεν είχαμε καμία διάθεση ν’ ασχοληθούμε περισσότερο, με θέματα μη αγωνιστικά. Κάποιοι άλλοι δεν χάρηκαν κατά πως φαίνεται και τόσο με τη νίκη τους…»

Ας επιστρέψουμε στο καλοκαίρι του 2019. Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν κι ενώ η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει με τον Παπαθεοδώρου ο παίκτης ετοιμαζόταν να μπει στον τέταρτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου (τετραετές) που είχε υπογράψει το 2016.

Όμως από τότε είχε αρχίσει να εκδηλώνει την επιθυμία να αποχωρήσει, παρότι είχε συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο. Και μάλιστα, η ΑΕΚ του είχε κάνει δύο- τρεις κρούσεις για επέκταση του συμβολαίου, μέσα στη χρονιά.

Τελικά αν κι αρχικά ο Λαρεντζάκης φάνηκε να πείθεται ώστε να παραμείνει, στο τελευταίο ραντεβού οι δύο πλευρές τα «έσπασαν» τελείως! Η ΑΕΚ άφησε ελεύθερο τον παίκτη παρότι είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, με μοναδική δέσμευση ένα buy out 100 χιλιάδων εφόσον πήγαινε σε ελληνική ομάδα.

Ουσιαστικά το γεγονός ότι ο Λαρεντζάκης δε θέλησε να επεκτείνει πρόωρα τη συνεργασία του, συνδυαστικά με κάποιες υπάρχουσες οφειλές (80 χιλιάδων ευρώ) οδήγησαν τις σχέσεις των δύο πλευρών στα άκρα. Καθώς στην ΑΕΚ εκτίμησαν ότι ο παίκτης είχε ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει και πρόβαλλε δικαιολογίες. Και η άρνησή του για επέκταση της συνεργασίας είχε να κάνει με το ότι δεν επιθυμούσε να έχει το εμπόδιο του buyout μπροστά του.

Επόμενος σταθμός του Λαρεντζάκη ήταν η Μούρθια ενώ το ρεπορτάζ ανέφερε από πολύ νωρίς ότι είχαν αρχίσει επαφές κυρίως με τον Ολυμπιακό (όπου και κατέληξε) αλλά και με τον Παναθηναϊκό (πολύ πιο άτονες).

Η ουσία είναι ότι Λαρεντζάκης και ΑΕΚ ήταν σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εδώ και περίπου δυόμιση χρόνια. Βεβαίως δε δικαιολογείται καμία απαράδεκτη ενέργεια, αλλά σίγουρα η «βεντέτα» δεν προέκυψε από το πουθενά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι χωρίζει Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Λαρεντζάκη;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College